Lasteaed astus digiajastusse

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Tähtvere lasteaia nutituba.
Tartu Tähtvere lasteaia nutituba. Foto: Sille Annuk

Tartu Tähtvere lasteaed seadis oma majas sisse nutitoa, kus seinal laiub suur interaktiivne ekraan ning õpetajate ja laste käsutuses on kuus tahvelarvutit.

Teisipäeval said lasteaia õpetajad esimesed suunised, kuidas esmalt ise neis tahvlites toimetada ja lastele õppevara luua. Tähtvere lasteaia direktor Eike Oras rääkis, et kuigi traditsioonilised õppeviisid ei kao kusagile, peab lasteaed vajalikuks kasutada ära neid võimalusi, mida pakub nutimaailm. 

Samas saab sel moel aidata lastel selles keerulises maailmas orienteeruda ja näidata, et tahvelarvutit ei pea kasutama pelgalt lõbu pärast mängimiseks.

Direktor tõi näite, et lapsed võivad tahvelarvutitega minna kas või õue, pildistada seal puulehti ning hiljem saab neid pilte kasutada matemaatika õppimisel. Suurem eesmärk on mõne aja pärast saada kokku õpetajate endi loodud mahukas õppekogu, mida ka teiste lasteaedadega jagada.

Nutituba on mõeldud peamiselt koolieelikutele. Tahvelarvutite ja nutiekraani ostmiseks leidis lasteaed 6500 eurot oma eelarvest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles