Maaülikool valib reedel rektorit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui maaülikooli senine rektor Mait Klaassen saab valmistel kokku vähemalt 115 poolthäält, jätkab ta samas ametis ka järgmised viis aastat.
Kui maaülikooli senine rektor Mait Klaassen saab valmistel kokku vähemalt 115 poolthäält, jätkab ta samas ametis ka järgmised viis aastat. Foto: Kristjan Teedema

Reedel, 29. septembril valitakse Eesti maaülikoolis rektorit. Ainsa kandidaadina on esitatud ka praegu ametis olev rektor Mait Klaassen.

Rektori valib 229-liikmeline valimiskogu. Valimiskoosolek on otsustusvõimeline, kui sellest võtab osa vähemalt kaks kolmandikku valimiskogu liikmetest ehk 153 liiget.

Rektorikandidaat osutub valituks, kui tema poolt hääletab üle poole valimiskogu koosseisust, mis tähendab, et rektorikandidaadil on vaja koguda vähemalt 115 poolthäält. Juhul kui kandidaat kogub vähem hääli, jääb rektor valimata ning asjade edasise käigu otsustab ülikooli nõukogu.

Valimiskoosolek algab reedel kell 12 Eesti maaülikooli peahoone aulas. 

Valimiskoosolekut on võimalik jälgida veebis aadressil video.emu.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles