Tartu liiklusnõukogu soovitab muuta Laia tänava kahesuunaliseks

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lai tänav oli viimati kahesuunaline Kroonuaia tänava remondi ajal.
Lai tänav oli viimati kahesuunaline Kroonuaia tänava remondi ajal. Foto: Priit Mürk

Teisipäeval peetud linna liiklusnõukogu koosolekul otsustati teha linnavalitsusele ettepanek muuta Laia tänava liiklus püsivalt kahesuunaliseks ning seda juba eeloleval suvel.


Liiklusnõukogu koosolekul kuulati ülevaadet erinevatest Laia, Kroonuaia tänava ümbruses ja sildadel tehtud liiklustiheduse-, müra- ja vibratsiooniuuringutest ning arutati läbi saadud kogemused ajast, mil Lai tänav oli ajutiselt kahesuunaline. Ühiselt jõuti otsuseni, et piirkonna liikluskoormuse hajutamiseks ning sujuvamaks liikluseks tuleb muuta Laia tänava liikluskorraldus kahesuunaliseks, vahendas linnavalitsuse pressiesindaja.

Lisaks arutas liiklusnõukogu ülekäiguradade olukorra, asukohtade ja rohkuse teemal. Informatsioon võeti teadmiseks ning liikluskorraldusteenistus jätkab ülekäiguradade otstarbekuse ja asukohtade analüüsi. Võimalusel ka nende ümberehitust, lähtuvalt juhtunud liiklusõnnetustest.

Koosoleku päevakorda kuulusid ka möödunud talve ning eelnevate talvede liikluskorralduslikud muudatused. Nõukogu otsustas analüüsida võimalust jätta tulevikus probleemsematel tänavatel püsivalt kehtima talvine liikluskorraldus.

Arutusel oli ka Tähe tänava kahesuunaliseks muutmine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles