Nahaarsti tasuta vastuvõtu number on üle koormatud

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pigmendilaik, mis pealtnäha on sümmeetriline ja ohutu, kuid juba keskosast muutunud ja tegelikult melanoom.
Pigmendilaik, mis pealtnäha on sümmeetriline ja ohutu, kuid juba keskosast muutunud ja tegelikult melanoom. Foto: Karin Hussar

Paljud inimesed, kes helistasid täna ja eile Eesti Vähiliidu telefonile lootuses saada tasuta nahaarstiaeg, pidid pettuma. Telefon annab praegugi pidevalt kinnist tooni ning liinile pääsemine sõltub enamasti heast õnnest.


Üleeuroopaline melanoomi ennetuskampaania on 4.–13. maini. Sel ajal võtavad nahaarstid patsiente heategevuslikus korras vastu mitte ainult Tartus, vaid ka Tallinnas, Rakveres, Võrus, Paides ja Kuressaares. Vastuvõtule registreeruda saab aga vaid kahel päeval ja ühel telefoninumbril.

Eesti Vähiliidu projektijuht Vivian Vulp ütles, et rohkemaks neil seekord raha ja võimalust kahjuks ei olnud. Kuid ta märkis, et erakordselt suur huvi tähendab, et inimesed on muutunud oma tervise suhtes palju hoolsamaks.

«Küllap tuleks niisuguseid heategevuslikke kampaaniaid korraldada sagedamini, ja küllap nahaarstid seda oma seltsis ka arutavad,» arvas ta.

Tartu Ülikooli Kliinikumi avalikkussuhete juht Kristi Tael lisas, et küllap on nüüd paras aeg meelde tuletada, et visiiditasu makstes pääseb nahaarsti vastuvõtule aasta läbi ning Tartu nahaarstide juurde ei ole näiteks praegu järjekord pikem kui kaks nädalat.

Kliinikumi eriarstide vastuvõtule saab end kirja panna telefonil 731 9100. Samuti võib seda teha interneti teel kliinikumi veebikodus www.kliinikum.ee.

Nahaarstile aja saamiseks ei nõuta saatekirja, küll aga küsitakse isikukoodi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles