Repliik: remonditeavitus varjab mälestusmärki

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raimu Hanson

Tartu ülikooli raamatukogu on asunud remontima uued üritajad. Eks näitavad mõned järgmised aastad, kuidas nad saavad hakkama tööga, mille valmimist ootab mitu tuhat tudengit ja ka igipõlised tartlased, kellel on taskus selle biblioteegi lugejakaart.

Vanemuise tänava servale püstitatud hiigelteavituse kohaselt valmib töö esimene etapp jaanuaris 2018, teine sama aasta juulis ja kolmas jaanuaris 2019. Hea, et avalikkuse ette on kirja pandud tähtajad (kuigi eelmine remontija kuulutas avalikult sedasama, ent tähtaegadest kinni ei pidanud).

Halb on aga see, et metalljalgadel hiiglaslik tekstiplakat on paigaldatud kirjandusteadlase ja semiootiku Juri Lotmani torustikulise struktuuriga mälestusmärgi ette. Kuigi ruumi on taamal küll ja küll. Vahest arvasid paigaldajad matsliku hoolimatusega, et need kõverad torud on maha jätnud raamatukogu eelmised remontijad ja neid peaks varjama.

Kujur Mati Karmini ja arhitekt Andres Lunge skulptuuri avamisest möödub 6. oktoobril kümme aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles