Galerii: vaata, millised on mootorite maailma kirevamad eksponaadid Motoshow'l

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile alanud ning veel hommegi Tartu Näituste messikeskuses kestval Motoshow'l saab näha silmipimestavalt säravaid ning kõrvulukustava helitehikaga hobiautosid.

Motoshow'l jagub uhkeid hobiautosid ja uusi automudeileid nelja halli ning messikeskuse esisele platsilegi.

Messi A- ja C-hallis saab peamiselt tutvuda uute automudelitega. Eraldi hall on Motoshow'l sel aastal pühendatud Aasia sportautodele, kus kohal hulga uuenduskuuri läbinud «jaapanlasi». Retromasinate austajail on seal hallis kindlasti üheks pärliks Nissan Datsun 280ZX, mida toodeti vaid 1979-1983 aastail ning mida enamik autosõpru pole tänavapildis üldse näinudki.

Väliala linnapoolses nurgas on koha sisse võtnud NATO sõjamasinad, millest suurim on Briti tank Challenger II. Sõjatehnikat tutvustavad NATO lahingrupiliikmed ise.

Kohapeal saab teha proovisõitu uute mudelitega ning kuulata, kuidas väikestesse autodesse surutud võimas helitehnika õhu värisema paneb.

Motoshow'l helitehnika võistlusel osalenud masinatest ja nende omanikest tuleb pikemalt juttu esmaspäevases Tartu Postimehes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles