Ülikooli muuseum ootab seeniore kunstimuuseumisse ja tähetorni

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seenioride huvi ajaloo vastu on alati suur. Foto on tehtud ülikooli peahoones asuvas kartseris.
Seenioride huvi ajaloo vastu on alati suur. Foto on tehtud ülikooli peahoones asuvas kartseris. Foto: Andres Tennus

Tartu Ülikooli muuseum ootab sel sügisel igas kuus seeniore, et pakkuda neile põnevat tegevust ühel pärastlõunal kahes muuseumimajas.

Esimene niisugune päev jõuab kätte 12. oktoobril, mil kell 15 saavad seeniorid minna kõigepealt Tartu ülikooli peahoones asuvasse kunstimuuseumisse ning seal meisterdamistöid teha. Pärast seda jätkub seenioride programm juba kell 16 Tartu tähetornis planetaariumietendusega.

Tartu Ülikooli muuseumi kommunikatsioonispetsialist Kadri Kasterpalu lisas, et 12. oktoobril töötoas on kavas helkuri valmistamine, 16. novembril erilise kingipakendi tegemine ning 14. detsembril jõulukingi meisterdamine.

Ka märkis ta, et piiranguid ei vanuse alam- ega ülempiiri osas ei ole ning kõik on oodatud. Tegevusi ülikooli kunstimuuseumis asub juhendama Külli Valk.

Tartu Ülikooli muuseumi seenioride eriprogrammist osa võttes tuleb küll lunastada muuseumi ühispilet, mille hind on 6 eurot. Pärast eriprogrammi saab sama piletiga kuu aja jooksul külastada aga veel kõiki kolme Tartu Ülikooli muuseumimaja: ajaloolist toomkirikut, kunstimuuseumit ja tähetorni.

Kui soovitakse aega veeta ainult kunstimuuseumi õpitoas, siis sel juhul maksab pilet 3 eurot.

Lisainfo küsimiseks või registreerimiseks võivad inimesed helistada telefonil 737 5384 või saata oma kiri meiliaadressil kunstimuuseum@ut.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles