Pildid: NATO lahingugrupp seadis tankid paika autonäitusele

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel nädalalõpul Tartu näituste messikeskuses peetava Motoshow autonäituse külastajad saavad enesele ehk ootamatultki näha militaartehnikat. NATO lahingugrupi koosseisus on kohal 15 lahingumasinat, millest kõige raskem on 70 tonni kaaluv Briti päritolu tank Challenger 2.

Täna pärastlõunal ajasid eri rahvustest sõdurid suurekaliibrilise tehnika maha treilerautode pealt, mis olid omaette vaatamisväärsuseks. Veokijuhtidega ei tulnud küll jutuks, kas kohalik politsei sarnaselt puiduvedajatele ka 70-tonnist tanki vedanud treilerauto kaaludele ajada laskis, kuid ilmselt pole seda tarviski, sest autodel on rohkem kui kümme rattapaari. Näituseala muru sai lintide ja rataste all pisut kannatada, kuid sõdurid kohendasid kamarat ja olgem ausad, keegi ei lähe automessile muru vaatama.

Lahingugrupi liige Robert Atchison kinnitas, et tegemist on suurima NATO lahingtehnika väljapanekuga Lõuna-Eestis. Lisaks seitsme kilomeetri kaugusele tulistavale Challengerile aeti väljakule ka AS-90, mis suudab kõmmutada lõhkelaengu 25 kilomeetri taha. Lisaks saab uudistada teisigi masinaid ning igaühe juures neist seisab mõni asjatundja, kes oskab tehnikast rääkida, kinnitas Atchison.

Tänavusel 22. Motoshow'l on publikule avatud lisaks välialale ka neli halli, kus näeb nii uhiuut kui vanemat tehnikat. Uudiseks on «Tokyo Night» nimeline hall, kus saab näha Jaapani päritolu võidusõiduautosid alates 1980. aastast kuni uusimate mudeliteni välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles