Kõrgema kunstikooli skulptuuriosakond paneb parimad tööd oksjonile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrgemas kunstikoolis valminud skulptuur, mis läheb ka oksjonile.
Kõrgemas kunstikoolis valminud skulptuur, mis läheb ka oksjonile. Foto: Tartu kõrgem kunstikool

Tartu kõrgema kunstikooli (TKK) skulptuuriosakond korraldab laupäeval kõrgkooli hoovis skulptuurioksjoni, kus tulevad pakkumisele erinevast materjalist väikevormid, mis rikastavad kujunduselementidena nii aeda kui ka ruumi.

TKK skulptuuriosakonnas õppivad ja töötavad praktikud kasutavad erinevaid materjale ja meetodeid. Osakonnas tegeletakse jätkuvalt käsitsi kiviraiumise kui traditsioonilise kunstiliigiga. Osakonnas väärtustatakse kivi kui materjali, mis kannab endas ajalugu ja säilib läbi aegade.

Just käsitsi raiutud viisteist ainueksemplaris väikevormi tuuakse välja näitusele ja oksjonile. Lisaks saab vaadata ja osta betoonist ning keraamikast väikevorme.

Oksjonitöid kommenteerib toimumispäeval kunstiajaloolane Enriko Talvistu. Lisaks on kohapeal restaureerimisvaldkonna õppejõud Maria Väinsar, kes räägib kivide hooldamisest, tagamaks nende säilimist.

Pop-up näitus avatud Eha tänav 41 hoovis teisipäevast reedeni kell 10-16.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles