Politsei: grillihooaja algus annab liikluses kohe tunda

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õlu.
Õlu. Foto: Ove Maidla

Kevadine grillihooaeg ühes lahja alkoholi tarbimisega on praeguseks juba täies hoos ning annab endast liikluspildiski vargsi märku, kinnitas  Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalve talituse vanemkomissar Kaido Iste. Politsei võttis juhtide kainuse pühade ajal kõrgendatud tähelepanu alla.


Pika nädalavahetuse eel ja järel korraldas politsei Lõuna-Eestis joobes sõidukijuhtide tabamiseks suuremaid aktsioone, vahendas Lõuna prefektuur.

Alustati Põlvamaalt, kus Valgjärve ja Kanepi asulas pandi 21. aprilli varahommikul puhuma kõik juhid. Kahe tunni vältel kontrolliti ühtekokku 307 sõidukijuhti. Reidi käigus avastati kaks rikkumist, neist üks alkoholi tarvitanud juht ning teine kergliiklusrikkumine.

Päev hiljem, 22. aprilli pärastlõunal viidi sarnane kontroll läbi Tartu linnas Kalevi, Pargi ja Staadioni tänavatel. Erimeede kestis kolm tundi ning selle aja vältel tuvastati 458 kontrollitud sõidukijuhist rikkumisi kokku 11 juhul.

Kergliiklus- ja muude rikkumiste kõrval kõrvaldati roolist kaks mootorsõiduki juhtimisõiguseta isikut ning kolm alkoholi tarvitanud juhti.

Valgamaa sõidukijuhte kontrolliti 25. aprilli hommikul Jõhvi-Tartu-Valga maantee 217. kilomeetril. Tunniajase reidi käigus fikseeriti maanteel liikumas 225 kainet ning üks alkoholi tarvitanud sohver.

Paralleelselt puhkusid juhid põsed punnis ka Võru linnas Kose teel ning Viljandi linnas Vaksali tänava ringristmiku juures. Kui Võrumaal avastati 317 sõidukijuhi seast kolm alkoholi tarvitanud juhti, siis Viljandimaal kontrollitud 454 roolikeerajat olid õnneks kõik kained.

Ka Jõgeva vallas Tartu-Jõgeva-Aravete maantee 55. kilomeetril viidi 25. aprilli hommikul kella üheksast kümneni läbi reid. Sealse kontrollimise käigus pandi puhuma 227 sõidukijuhti, kellest kaks olid alkoholi manustanud.

«Sõidukijuhtidel tuleks endale kindlasti muretseda isiklik alkomeeter, et joobekahtluse korral oma seisundit koheselt kontrollida saaks. Mõistlik oleks seltskonnas omada ka kainet juhti või selle puudumisel kasutada liiklemiseks ühistransporti,» soovitas vanemkomissar Iste.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles