Do judokatel oli edukas nädalavahetus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Judokas Martin Padar
Judokas Martin Padar Foto: Mihkel Maripuu

Kaks pronksi ,võistkondlik viies ja kaks seitsmendat kohta oli Tartu  Do klubi  judokate pühadenädalavahetuse saak.

 

Türgis toimunud EM-l oli raskekaalus peale vigastust taas heas hoos raskekaallane Martin Padar. Ipponvõitudega leeduka Marius Paskeviciuse, hispaanlase Angel Parra ja poolaka Janusz Wojnaroviczi üle jõudis ta finaalipääsukohtumiseni neljakordse maailmameistri prantslase Teddy Rineri vastu.

Teddy oli meie mehe  tehnikat ja taktikat analüüsides kohtumiseks põhjalikult valmistunud ning ei andnud võimalust edukaks rünnakuks. Ka kohtunike soosingus olnud prantslane kontrollis kogu kohtumist ning Martin sai kolm hoiatust ning lõpuks kukkus ka ise vastase heitest. Pronksimatšis oli aga Martin väge täis ja kukutas ukrainlase Stanislav Bondarenko kiirelt tatamile.

Lisaks medalile on väga suure tõenäosusega käes ka koht Londoni olümpiale.Ees on aga veel MM ja mitmed MK-etapid ,kus võimalik hankida punktilisa ,et olümpiaks parem asetus saada.Tubli seitsemanda koha saavutas kehakaalus -60 kg Elnur Aliev, kes alistas esmalt Yann Siccardi Monacost ja seejärel aga paljude tiitlitega pärjatud  austerlase Ludvig Paisheri. Edasi tuli kaotus saklaselt Tobias Engelmaierilt ja lohutusringis ka grusiin Amiran Papinashvililt.

 Heas vormis olnud Künter Rothberg alistas avaringis kreeklase Gevorg Giankanidise. Järgmises kohtumises venelase Murat Kodzokovi vastu sooritas Künter efektse  ipponiväärilise heite, kuid kohtunike arvates vääris see vaid waza-arit, ehk poolt võitu. Kohtumise lõpus meie mees aga väsis ja venelane võttis oma ning sai hiljem hõbeda. Loodevasti saab Künter oma head vormi tõestada järgnevatel MK-etappidel ja ka MM-l ning ikkagi Londoni pilet tasku pista.

Meie judoneiu Julia Bežko kaotas avaringis Miryam Roperile Saksamaalt.

Meie kolm judokat kuulusid Eesti koondisse  ka esmakordselt toimunud  võistkondlikul EM-l, kus Eesti tuli üllatuslikult igati tublile viiendale kohale. Seajuures edestati ka suurt judoriiki Venemaad.

Samal ajal St.-Peterburis toimunud juunioride Top MK-etapil  saavutas Dmitri Lepp -100 kg kaalus pronkmedali. Alistatute hulgas oli kolm venelast –Albert Malkov (valitsev Venemaa meister), Rustam Abdurashidov ja Abaev Batraz. Ainuke kaotus tuli vastu võtta esikoha võtnud prantslaselt Clement Delvertilt. Hiljuti Tartus toimunud samalaadse etapi võitnud Dima vahetab nüüd senise  Euroopa oma kaalu reitingu teise koha  esikoha vastu.

Tubli etteaste tegi ka Andre Seppa, kes alistas Andrey Del Rosso Brasiiliast ja seejärel hollandlase Remie Groenveldti .Kohtumises Venemaa meistri Dmitry Zueviga olid jällegi kohtunikud need, kes meie mehel võita ei lasknud. Isegi paljunäinud ja kogenud Eesti juunioride koondise peatreener Aleksei Budõlin vangutas  arusaamatuses pead. Lohutusringis tuli alla vanduda ka tugevale kasahhile Dauelkhan Zhakupovile.

Ka juunioridel on ees veel mitu MK-etappi.Kahe nädala pärast Kaunases ja sealt edasi Kiievis. EM ja MM on sügisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles