Mälupokker pürib telesse ja maailma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mälumängu ja pokkeri ühendamise ideele tulnud Teet Kalmus näitab veebikülge brainpoker.me, mis on küll veel arendusjärgus, kuid annab esimese pildi sellest, milline mäng välja näeb.
Mälumängu ja pokkeri ühendamise ideele tulnud Teet Kalmus näitab veebikülge brainpoker.me, mis on küll veel arendusjärgus, kuid annab esimese pildi sellest, milline mäng välja näeb. Foto: Sille Annuk

Haaravat mälumängu formaati otsides mõtles tartlane Teet Kalmus, mis oleks, kui ühendaks mälumängu pokkeriga. Nüüdseks on kultusmängud ühendatud ning valmis mälupokker, millega püritakse telešõuks ning loodetakse maailma vallutada.


«Tahtsin mängu, mis ei veniks, mida saab terve seltskond mängida ja mis ei ammenduks ka siis, kui seda mitusada korda mängida,» loetles Kalmus, milliste ootuste najal tal tekkis mälupokkeri idee.

Mälupokker ehk BrainPoker on Kalmuse selgitusel mälumäng pokkeri reeglitega, kus kaardikombinatsioonide asemel kõlavad mälumängu küsimused ning mängijad teevad panuseid oma teadmistele, mitte juhuslikele kaartidele. Seejuures kehtivad kõik pokkeri reeglid: mängijad saavad tõsta, kontrollida, loobuda ja nõnda edasi, mistõttu püsib mängus pinevus, sest lisaks teadmistele peab olema osav mängija.

Võidab see, kes vastab küsimustele õigesti või kavaldab kaasmängijad üle.   

Küsimuste turuplats

Mängu arendusele pani oma õla alla ka kogenud internetiettevõtja, Rate.ee asutaja Andrei Korobeinik. «Sellel mängul on olemas kõik eeldused läbimurdeks. Minu sisetunne on hea, muidu ma poleks partneriks ju hakanud,» ütles Korobeinik.

Mängu esialgne variant on nähtav veebiküljel brainpoker.me. Kuni arendus käib, saab mängu tasuta proovida. Tulevikus läheb aga osa küsimuste pakke tasuliseks, sest mälupokkeri ärimudel tugineb Koro­­beiniku selgitusel paljuski mälumängu küsimuste müügile.

Üks küsimuste komplekt maksab umbes 1 euro. 40–50 protsenti sellest läheb küsimuste autorile, kelleks võib olla igaüks, sest veebiküljel on avatud küsimuste turuplats. «Igaüks saab oma küsimusi sinna üles laadida ja kui tema küsimusi ostetakse, teenib ta kasumit,» rääkis Kalmus. Tänu sellele turuplatsile ei ammendu uued küsimused ka siis, kui seltskond mängib seda juba sajandat korda.   

Ühe komplekti küsimusi on mälupokkerile välja mõelnud mälumängur ja ajakirja Tarkade Klubi peatoimetaja Arko Olesk. «Mina olen läbi ja lõhki mälumängur ega vaja sinna juurde meelelahutust, aga mälumängu laiemaks populariseerimiseks võib mälumängu ja pokkeri kombinatsioon olla hea võimalus,» arutles Olesk.

Mälupokker telešõuks?

Lisaks lauamängule loodavad arendajad tuua mälupokkeri formaadis telemängu Eesti telelinale. Ühe telekanaliga on Kalmuse sõnul juba läbirääkimisi peetud ning peagi tuleb vastus, kas sügisel saab mälupokkerist telešõu.  

Mälupokkeri kasutajate hulk on Kalmuse sõnul potentsiaalselt tohutu, kui mõelda Eesti piirest välja. «Kõige tavalisemal pokkeril on maailmas sadu miljoneid mängijaid, USAs väidetavalt 40–50 miljonit. Globaalseid mastaape arvestades võib unistada miljoni kasutaja piirini jõudmisest,» rääkis Kalmus.

Korobeinik on samuti lootusrikas mängu läbimurde suhtes välismaal. Kui aga USA turule pääseda ei õnnestu, näeb Korobeinik ka Eestis mälupokkerile piisavalt mängijaid. «Mina usun, et aasta pärast toimuvad juba Eesti esimesed mälupokkeri meistrivõistlused,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles