Sarikapärg tuli alla nagu lipp

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana hea ehituskombe kohaselt – et maja valmiks kiiresti ja hästi – oli eile Tartu loomemajanduskeskuse kolmanda hoone kohale kerkinud pärg, mis tuli maha võtta.
Vana hea ehituskombe kohaselt – et maja valmiks kiiresti ja hästi – oli eile Tartu loomemajanduskeskuse kolmanda hoone kohale kerkinud pärg, mis tuli maha võtta. Foto: Sille Annuk

Vana hea ehituskombe kohaselt – et maja valmiks kiiresti ja hästi – oli eile Tartu loomemajanduskeskuse kolmanda hoone kohale kerkinud pärg, mis tuli maha võtta. Selleks pidi linnapea Urmas Kruuse (pildil) panema pähe kiivri ja ronima objekti juhi Tiit Suitsu saatel pärjale võimalikult lähedale. Pärg langes nööri abil nagu lipp.


Oktoobris valmivas hoones Kalevi 17 on kavas muu hulgas välja arendada 3D- ja 4D-filmide tootmiseks vajalik kompetentsikeskus. Seetõttu oli sarikapeol tähtsal kohal kaamera. Suure tõenäosusega samas hoones tegutsema hakkava Sektor Stuudiote filmioperaatori Janar Raidla vahendusel jõudis liikuv pilt pärja allavõtmisest ekraanile esimesel korrusel.

Sarikapeole sobilikke sööke-jooke pakkus tulevases mitmefunktsioonilises saalis kohvik Bianca, mis tegutseb loomemajanduskeskuse praegu kasutatavas majas Kalevi 13.

Teine renoveeritav hoone sealsamas kõrval saab valmis juba mais. Vastavalt Facio Ehituse ja Elinord Ehituse ühispakkumisele renoveeritakse Kalevi 15 ja Kalevi 17 hoone kokku 933 279 euro ehk 14,6 miljoni krooni eest. Rahastab Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus. Tartu linn

lisab 383 470 eurot ehk 6 miljonit krooni. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles