Tudengite öölaulupidu tõmbas kevadpäevad korralikult käima

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäeva õhtul sai rahulikust ülikoolilinnast Tartust ühtäkki kärarikas ja rahvarohke paik. Liikvel olid suured rahvahulgad, kes liikusid millegipärast kõik ühes suunas.


Massid hakkasid liikuma juba poole kaheksa paiku õhtul. Esmalt linna keskväljakule, kus Tartu tudengipäevad kuulutati ametlikult avatuks. Raekoja platsilt võttis inimsumm sihi Kassitoome orgu, kus algas kevadpäevade esimene suurem üritus - öölaulupidu.

Kella üheksa paiku õhtul oli isegi kesklinnas raske vaba parkimiskohta leida. Inimesed kõndisid aga ikka nagu üks mees Kassitoome oru ja Toomemäe suunas.

Pimedusse mattunud Kassitoome orgu valgustasid sajad välgumihklid, mobiiltelefonid ning fotoaparaatide välklambid. Üksteise järel kõlasid merelaulud, sest tänavuse öölaulupeo teemaks oli meri. Pidulised rõkkasid kaasa laulda nii oru põhjas kui kõrgel oru kohal Musumäel.

Laulude vahepeal manitseti vääriti parkijaid ning otsiti taga nelja-aastase poisi ema.

Lisaks tuntud merelauludele ei saadud läbi ka Ruja südamlike paladeta ning teistegi Tartu tudengite öölaulupeo kohustuslike lugudeta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles