Raimu Hanson Hiinas: ajast kõvasti ees

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade üsna keset Shanghaid asuvast hotellist Shanghai, kus elas Vanemuise 
ooperikoor ja ka Raimu Hanson. Pilt on tehtud hotelli aknast 18. korruselt.
Vaade üsna keset Shanghaid asuvast hotellist Shanghai, kus elas Vanemuise ooperikoor ja ka Raimu Hanson. Pilt on tehtud hotelli aknast 18. korruselt. Foto: Raimu Hanson

Tänase kultuurilehekülje lugu on kirjutatud Shanghais samanimelise hotelli 18. korrusel. Siin hotellis peatus Vanemuise ooperikoor, et osaleda Shanghai Suure Teatri «Aidas».

Vabal ajal oli tartlastel võimalus hiigellinnas, kus on elanikke üle 25 miljoni, ringi vaadata. Hommikuses söögilauas ja proovide vaheajal tulid jutuks nähtud templid, muuseumid ja turukombed, pilvelõhkujad ja räämas lobudikud, hiilgus ja viletsus. 

Mõnedki öised tunnid teise esietenduse järel laupäeval möödusid peaaegu poolel kooril hotellist paarikümneminutilise jalutuskäigu kaugusel Jenny baaris ehk Kassibaaris, millest kirjutab Anneli Vilu raamatus «Minu Shanghai». Sinna oli kogunenud sama linna ja Pekingi eestlasi, kes tihtipeale kohtuvad Anneli Vilu eestvõttel. Baari perenaisel on nendeks puhkudeks varutud pisikesed sinimustvalged. 

Need viimased read siin on kirjutatud pärast Kassibaarist naasmist kell 2.30. Nii et on juba pühapäev. Eestis on just lõppenud «Aktuaalne kaamera» ja laupäev veel täies jõus. Vanemuislased on ajast viis tundi ees. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles