Pakendivaba kauplust sel aastal Tartusse veel ei tule

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakendivaba pood Paljas Pala Pärnus.
Pakendivaba pood Paljas Pala Pärnus. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Üks kevadel Tartu kaasava eelarve konkursile esitatud ettepanekuid oli avada Emajõelinnas pakendivaba kauplus Paljas Pala, nagu on Pärnus. Idee lõpphääletusele ei jõudnud. Žürii leidis, et eraettevõtlus ei sobitu kaasava eelarve põhimõtetega.  

Idee algatajad leidsid, et kui raha kaasavast eelarvest ei tule, avatakse pood ikkagi. Üks mõtte algataja ja Palja Pala Pärnu poe omanik Silver Smeljanski ütles, et tahe pood avada on endiselt ja sihtrühm on Tartus samuti olemas. Kliente oleks tema sõnul kindlasti rohkem kui Pärnus.

Avamise peamine takistus on see, et pole veel leitud sobivaid ruume. Need peaksid olema sellises kohas, kus liigub palju inimesi. Tähtsad on ka head laoruumid. «Kõik taandub praegu ruumide taha. See on number üks,» ütles Smeljanski. Ta vaatab enda sõnul  samal ajal ka Tallinna poole.

Ta lisas, et poe käima lükkamisel on oluline osa muidugi rahal. Ainult omal kulul pood avada on üsna suur väljaminek, seega tuleb leida investoreid. Neid praegu leitud pole. Seetõttu on Smeljanski pigem arvamusel, et tänavu poodi Tartusse ei tule.

Pärnus tegutseb Paljas Pala edasi ja seal huvilisi jätkub. Esimesel võimalusel on Smeljanski sõnul plaan laienemise tee ette võtta, sest huvi nii Tartus kui ka Tallinnas on suur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles