Märulipolitseinik James Harris naudib Masingu kooli lastega spordipäeva

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vihmast hoolimata leidis Tartu Ülikooli staadionil täna aset Tartu Herbert Masingu Kooli laste, õpetajate ja lastevanemate sportlik perepäev. Kohal viibis Briti märulipolitseinik James Harris, kes on Tartus tuntuks saanud selle poolest, et ta kogub oma maal raha Masingu kooli laste heaks.

James Harris on suurele osale Masingu kooli lastele juba hea tuttav ning tal on paljudega side. Seda oli staadionilgi märgata, sest mängude vaheajal joooksis nii üks kui teine laps ta juurde hõikega «Hei, James! Viska viis!» või «Tõsta mind õhku!».

James Harris ütles, et ta on neisse lastesse tõepoolest kiindunud ning et heategevat raha on kogunud ligi 3700 eurot.

Just täna hommikul käisid nad kooli õpetajatega poes ning ostsid koolile ligi 300 euro eest palle, hularõngaid ja hüppenööre. Spordivarustust ja tarvikuid on plaanis tulevikus veelgi juurde muretseda ning näiteks tänase spordipäeva medalid ja päevalõpu koogid on samuti James Harrise kogutud raha eest ostetud.

Ühe osa päevast sisustasid aga ka projekti Jalgpall Kooli eestvedajad Timo Teniste ja Sirje Roops. Lisaks väikesele jalgpallitreeningule ja matśile leidis väljakul aset humoorikaid liikumismänge, nagu jooks munaga lusikal ja hularõnga veeretamine, millest ka politseinik James Harris rõõmuga osa võttis.

James Harris on seekord Eestis viibinud nädala algusest saadik ning aidanud perepäeva ette valmistada. Tema meelest ei sega vihm küll kedagi, kui hoida lapsi liikumises ja pakkuda neile rõõmu. «Mitte keegi ei märkagi seda, et natuke vist sajab,» ütles ta.

Koju tagasi sõidab James Harris pühapäeval.

Ta lisas, et loomulikult jätkab ta Masingu kooli heaks raha kogumist ning kuigi ta ei oska täpselt öelda millal, siis ühel päeval on ta siin tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles