Uus Kastre vald võtab Haaslava vana vallamaja pööningu kasutusele

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haaslava vallavanema Priit Lombi selja taga on Kurepalus asuva vana vallamaja pööningukorrusele ehitatud kahe töötaja kabinet, kus mööblit veel pole.
Haaslava vallavanema Priit Lombi selja taga on Kurepalus asuva vana vallamaja pööningukorrusele ehitatud kahe töötaja kabinet, kus mööblit veel pole. Foto: Margus Ansu

Omavalitsuste ühinemiste ja sundliitmiste tõttu jäävad varsti tühjaks paljud vallamajad. Haaslava, Mäksa ja Võnnu valla ühinemisel tekkiva Kastre valla keskuses Kurepalus aga lõpetavad ehitajad Haaslava valla vana vallamaja teise korruse väljaehitamist, et uue omavalitsuse kõik ametnikud sinna ära mahuksid. 

Suve hakul alanud tööde käigus on 1897. aastal valminud Haaslava vallamaja pimeda ja tolmuse pööningu asemel nelja kabineti ning suurema nõupidamisruumiga katusekorrus.

Paarkümmend töökohta

Varem pööningule viinud redelit meenutanud trepp on kadunud, teisele korrusele pääsemiseks on ehitatud korralik trepp vallamaja avara eesruumi koridori seina äärde. Korstnad on kadunud, sest ahikütet ei kasutata selles majas juba ammu. Teisel korrusel on vanast alles vaid suuri sarikaid toetavad talad, kõik korralikult ära puhastatud ja nähtavale jäetud.

Praegu tõmbavad ehitajad vallamaja pööningukorrusel otsi kokku. «Septembri lõpuks on siin kõik valmis, mööbli valimine ja tellimine on juba uue vallavolikogu ülesanne,» ütles Haaslava vallavanem Priit Lomp.

Ühinemisläbirääkimistel on kokku lepitud, et Kastre vallavalitsuses hakkab tööle 22 inimest, neist 18 töökoht on peamajas Kurepalus. Katusekorruse neljas kabinetis on kaheksa töökohta. «Vajaduse korral saame nõupidamisruumi töökohti juurde teha, kuid esialgu ei tohiks sellist vajadust tekkida,» märkis Priit Lomp. 

Praegu on Haaslava vallamaja alumisel korrusel kümme arvutiga töökohta, ka sinna on võimalik viis töökohta juurde teha. «Kui palju inimesi Kastre vallavalitsuses tööle hakkab, otsustab uus vallavolikogu,» ütles Priit Lomp. «Kuidas siin elu käima hakkab ning kes teisel korrusel tööle asuvad, saab täpsemalt rääkida pärast valimisi.» 

Uus aasta, uus koht

Vallamaja pööningu väljaehitamiseks kulus 125 000 eurot. Haaslava vallal oli selleks tööks eelarves 85 000 eurot. Mäksa vald panustas Kastre valla töötajatele ruumide ehitusse 25 000 ja Võnnu vald 15 000 eurot. 

Kastre valla töötajad asuvad Kurepalus tööle järgmise aasta alguses. «Aasta lõpuni jätkatakse oma vallamajades,» selgitas Priit Lomp. «Siia liiguvad inimesed ja töö tasapisi.»

Peale Haaslava valla oli suurem ehitus tänavu kavas ka Kastre valla osaks saaval Mäksa vallal, mis soovis juba sel aastal alustada Mellistesse uue keskusehoone ehitamist. 

«Uut keskusehoonet me sel aastal ehitama hakata siiski ei jõua,» ütles Mäksa vallavanem Timo Reinthal. «Midagi pole parata, projekteerimine võtab aega. Uue keskusehoone eelprojekt peaks valmima oktoobri keskpaigaks ja projekt järgmise aasta alguses. Ehitama kavatseme hakata kevadel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles