Juubelihõnguline Emajõe maraton lööb osalusrekordi

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aerutajad Emajõel.
Aerutajad Emajõel. Foto: Margus Ansu

Laupäeval korraldab Sõudmise ja Aerutamise klubi Tartu aerutajatele ja sõudjatele mõeldud Emajõe maratoni, mis leiab aset 35. korda. Kui mullu osales võistlusel 103 inimest, siis praegu on end kirja pannud 105 osalejat, mida on rohkem, kui kunagi varem, teatasid korraldajad.

Täna saab eelregistreerimine küll läbi, kuid osalejaid oodatakse veel ka laupäeval vahetult enne starti Jõesuus või Rekul. Osaleb nii harrastajaid, kui ka näiteks Tartus treeniv aerutaja Kaspar Sula, kes pürib koos Kaarel Aluperega olümpiale.

Võistlust peetakse 56 km ja 37 km pikkusel distantsil. Stardid antakse vastavalt kell 10 ja 11. Rinda saab pista oma ala parimate süstasõitjate, kanuutajate ja sõudjatega, kuid ka niisama matkata ja nautida Emajõge.

Emajõe Maraton on jõukohane kõigile ning heaks ettevalmistuseks raskematele maratonidele, rääkis pikaaegne aerutamise treener Henn Hollo. «See maraton on parajalt pikk, rahuliku vooluga, madalama veetaseme korral näeb kauneid liivakaldaid, kui on aega vaadata,» kirjeldas ta.

Sobilik on maraton neilegi, kes soovivad nautida päeva vee peal koos sõpradega. Finiš asub korraldajaklubi paadisillal ning see on avatud kuni kella 17ni.

Emajõe maraton algas soovist luua Tartu suusamaratoni kõrvale samaväärne maraton aerutajatele. Algselt oli maraton suunatud vaid sportlastele, kuid tänu oluliselt parematele ja kiirematele matkapaatidele on maraton muutunud tänaseks populaarseks ka harrastajate seas. Mullu osales 65 alust 103 sportlasega.

Lisainfot leiab www.saktartu.ee/emajoe-maraton.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles