Tartu Pere Leiva hooaeg: 22 võitu ja 13 kaotust

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti meistrivõistluste finaal: Tartu Pere Leib vs Tallinna Selver.
Eesti meistrivõistluste finaal: Tartu Pere Leib vs Tallinna Selver. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Lõppenud hooaeg kujunes, nagu eelminegi, Tartu Pere Leiva võrkpallimeeskonnale üsna raskeks.

Kahe hooaja vahelisel ajal toimus ulatuslik mängijate liikumine. Meeskonnaga liitus eelmisel sügisel 7 uut mängijat.


Schenker liiga esimeses ringis oli probleeme palju. Kuidagi ei saanud ennast käima meeskonna põhisidemängija Andres Toobal ja diagonaalründaja Martti Juhkami. Toobal liitus meeskonnaga septembris peale Eesti koondise mänge ja oli väsinud nii vaimult kui füüsiliselt. Öeldakse, et võrkpallis moodustab sidemängija osa 50% ja diagonaalründajal 25%. Kuna mõlemad mängijad olid liimist lahti, oligi raske I ringis võite saavutada. 

Eesti karikavõistluste finaalturniiril poolfinaalis detsembris Pärnu vastu oli Tartul proovieksam. Eesmärk oli kindlasti Pärnut võita ja hooaja  esimest tiitlit püüda. Paraku jäi finaalipääs juuksekarva kaugusele. Pärnu võitis 3:2, viimane geim 16:14.

Edasi kulges hooaeg juba edukamalt. Uuel aastal sattus meeskond võidusoonele. Schenker liiga teises ringis saadi 10 mängust 9 võitu, sealjuures alistati Pärnu ja Selver tulemusega 3:1. Põhiturniiril saavutati 3. koht ja play-offiks saadi soodne lähtekoht. Veerandfinaalis TTÜ vastu probleeme ei olnud ja keskenduma hakati poolfinaaliks - taas Pärnu vastu.

Esimene geim võideti mängleva kergusega 25:17, kuid siis lagunes kõik. 1:3 kaotus oli tõsiasi ja finaalipääs ebaõnnestus. Tagatipuks kaotati ka 3.-4. koha kohtumine Ozolnieki vastu. Finaalturniir oli pettumus kogu meeskonnale. Noorte meeste vaim ei pidanud vastu, kuigi senised mängud olid mängitud hästi.

Eesti meistrivõistluste veerandfinaalis Rakverele mingit võimalust ei antud ning valmistuma hakati kolme võiduni peetavaks poolfinaalseeriaks Pärnu vastu. Seeria võideti 3:0 ja mängud olid väga tulised. Sellist innukust ja keskendumist nagu Tartu nüüd pakkus pole juba ammu nähtud. Pärnu vastu näidati tõelist showd ja välja tuldi uskumatutest kaotusseisudest. Publik sai sellest seeriast tõelise naudingu, mis vürtsitati närvikõdi ja adrenaliini doosiga.

Finaalis Selveri vastu olid ootused kõrged, kuid tegelikkuses kaotati seeria mängudega 0:3. Teises mängus kodus oldi lähedale võidule, kuid viiendas otsustavas geimis oli Selver kindlam. Kolmandas kohtumises andis Selver taas Pere Leivale võimaluse võit võtta, aga tartlased ei võtnud kingitust vastu.

Hooaeg ei läinud päris nii nagu sooviti. Napp väljajäämine Eesti karikavõistluste ja Schenker liiga finaalist oli pettumus. Rahulolu pakkus EMV poolfinaalseeria, kus sai näha, et meeskond tegutses nii nagu vaja ja pareminigi veel. See näitab, et Tartu suudab mängida küll, kuid kogu hooaja vältel stabiilset esitust välja ei kanna.  

Mõned huvitavamad statistilised näitajad.

Kokku pidas Pere Leiva meeskond 35 mängu. Saavutati 22 võitu ja 13 kaotust. Mängiti 130 geimi (võideti 81, kaotati 49). Kodusaalis kaotati vaid 3 mängu.

Kokku saadi 2091 punkti, efektiivsusnäitaja +934. Serviti 2894 korda, eksimusi kogunes 371, ässasid löödi 205.

Servi võeti vastu 2313 korda, eksiti 137 korral.

Rünnakukordi kogunes 3270, eksiti 586 korda.

Blokke pandi 423.

Võrkpallimeeskond Tartu Pere Leib tänab kõiki oma toetajaid, kes oma panusega aitasid kaasa võrkpalli kui spordiala arengule. Tartu on endiselt Baltikumi võrkpallikaardil üks tegijatest ja 13. hooaeg varsti ees ootamas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles