Tudengite öölaulupidu tuleb siiski Kassitoome orus

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tudengite öölaulupidu Kassitoomel.
Tudengite öölaulupidu Kassitoomel. Foto: Margus Ansu

Ilmataat tegi pika nädalavahetusega imet ning kuivatas ära Tartus Kassitoome oru põhjas lumesulamisveest tekkinud järvekese. Tudengite kevadpäevade korraldajad alustasid kiiresti läbirääkimisi linnavalitsuse ja keskkonnaametiga ning täna lõunaks oli peo korraldamiseks luba käes.


Veel möödunud nädalal kattis Kassitoome oru põhja vesi ning keskkonnaamet ei andnud tudengitele öölaulupeo korraldamiseks vajalikku luba. Kevadpäevade meediatoimkonna juhi Liina Liivi sõnul käisid korraldajad eile oru põhja koristamas ning kui selgus, et maapind on juba piisavalt kuiv, alustati kiiresti läbirääkimisi.

Praegu on vajalikud kooskõlastused käes ning Tartu tudengipäevade üks populaarsemaid üritusi - öölaulupidu - saab toimuda oma traditsioonilises kohas.

Ühes sellega leiab aset ka tudengipäevade suur avarongkäik, millele kogunemine algab kell 20 Raekoja platsilt. Sealt suundutakse põlevate tõrvikute all Kassitoomele, kus algab meeleolukas ühislaulmine.

Varasemalt on kevadpäevade öölaulupeost osa võtnud isegi kuni 10 000 inimest.

Samas ei andnud keskkonnaamet tudengipäevade korraldajaile luba korraldada Pirogovi platsil traditsioonilist «Päevaklubi». Päev hiljem olnuks võimalus taotleda uut luba, kuid kuna selle saamine ei ole kindel, otsustasid festivali korraldajad Pirogovi platsile planeeritud üritused sootuks ära jätta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles