Õpingud katkestanud saavad veel võimaluse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õppiv tudeng raamatukogus. Foto on illustratiivne.
Õppiv tudeng raamatukogus. Foto on illustratiivne. Foto: Sille Annuk

Programm TULE, mis kutsub kõrgharidustee katkestanuid õpinguid jätkama, pakub ülikooli naasmiseks ilmselt viimase võimaluse. Tartu Ülikooli saab anda avaldusi 29. aprillini, Eesti Maaülikooli vahemikus 16.–29. maini.


TULE programmi abiga saavad kõrgharidusteed tasuta jätkata need, kelle õpingud on katkenud õppeaastatel 2003/2004 kuni 2008/2009 ning kellel on läbida mitte rohkem kui pool õppekavast.

Esimene vastuvõtt programmi toimus mullu. Algne plaan oli tõmmata kõrgkooliõpinguid lõpetama 800 inimest. Praeguseks on õppima naasnud 638 üliõpilast, kellest 13 on juba lõpetanud.

TULE programmi toetab Euroopa Sotsiaalfond. Kuna selle raha kasutamisaeg lõpeb 2013. aastaga, jääb algav vastuvõtt haridus- ja teadusministeeriumi kinnitusel paljudele partnerkõrgkoolidele viimaseks, sest hilisemad jätkuõppurid ei jõuaks kardetavasti nõutud ajaga oma õpinguid lõpetada.

Programmist toetatakse kõrghariduse esimese ja teise astme katkestanuid. Välja jäävad nn vana 4+2 magistriõppe ja üheaastase õpetajakoolituse katkestanud üliõpilased. Esimesel juhul on võimalik jätkata oma haridusteed doktoriõppes, teisel juhul 3+2 magistriõppes. Doktoriõppe katkestanutele on loodud jätkamise võimalused doktorikoolides.

Rahastatavate õppekohtade arv eri valdkondades lähtub riikliku koolitustellimuse jaotusest. Eelistatud on riigile prioriteetsed valdkonnad – loodus- ja täppisteadused, tervishoid, tehnika- ja keskkonnaerialad. (TPM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles