Tähtvere linnaosa peab õueõunapäeva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

Eeloleval pühapäeval korraldab Tartus Tähtvere asumiselts teine kogukondlik festival - õunaõuepäev. 

Seltsi teatel on tegemist kireva kavaga kogukonnapäevaga, kus toimetamist jagub tervele perele. Lastele on päev täis mänge ja avastamisi, toimuvad kontserdid ja kunstioksjon, avatud on kodukohvikud, taluturg ja täika. Nagu mullu, kogutakse ka tänavu aiasaadusi Tallinna loomaaia elevantidele.

Tähtvere seltsi juhatuse liikme Kadi Riive sõnul on selts oma esimese tegutsemisaasta jooksul jõudsalt kasvanud ning seekord saab õunaõuepäevgi teoks koostöös paljude heade partneritega.

Õunaõuepäeval on pea kahekümnes Tähtvere õues avatud eripalgelised kodukohvikud. Tartu ingeri majas (Veski 35) on aga avatud taluturg, kus on võimalik soetada mahetooteid talvekartulist marjamaiustusteni. Laval esinevad Laulupesa laululapsed ning Tähtvere päeva- ja tantsukeskuse tantsijad. Õhtul on kõik oodatud Silver Sepa tasuta kontserdile.

Lastealal lustib lastega Lotte, üles astub Hull Teadlane ning mänguasjamuuseumist tuleb külla Marge Pärnits koos rännukaisukaru Nässuga. Ornitoloogiakeskuse juhendamisel saab valmistada pesakaste ning linnaraamatukogu toob kohale lauamängud ja teeb kohapeal ka raamatute rohevahetust.

Lisaks toimub palju tegevusi üle terve Tähtvere: Veski tänava minikoolis on külas Teatribuss, Tammsaare tänava lapsed on oodatud hommikusele perepiknikule, avatud naistekeskuses annavad heategevusliku kontserdi Naised köögis, Taara puiestee alguses tutvustatakse sinna kavandatavat arhitekt Arnold Matteuse mälestusparki ning samas on vaatamiseks väljas linnamuuseumi koostatud näitus arhitekt Matteuse pärandist.

Hurda tänaval saab külastada teoloogi ja filosoofi Uku Masingu kodu ning vaadata skulptor Anton Starkopfi koduhoovi. Huvilised saavad kiigata kaKreutzwaldi tänaval asuvasse kuulsasse Tammekanni villasse, mis on maailmakuulsa Soome arhitekti Alvar Aalto loodud arhitektuuripärl.

Saksa kultuuri instituut teeb lahti oma uksed ning tutvustab keeleõppevõimalusi. Kolgata kogudus avab taas mahuka programmiga Teemajaka välikohviku. Tartu rahvusvahelisel majal on aga oma kohvik Veski 15 õunaõues, kus saab põnevaid maitseelamusi maailmast. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles