Põlva vana staadioni ootab ümbersünd

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Intsikurmu festivali ajal on Põlva staadion kasutusel suure telklana. Tulevikus tahab vald taastada staadionil aga sportimisvõimalused.
Intsikurmu festivali ajal on Põlva staadion kasutusel suure telklana. Tulevikus tahab vald taastada staadionil aga sportimisvõimalused. Foto: Jaanus Lensment

1973. aastal Põlvasse Metsa tänavale rajatud staadion andis kohalikele sportlastele tolle aja kohta head treeningutingimused. Viimati nägi staadion põhjalikumat remonti 1985. aastal, mil kruusakattega jooksurada asendati kummimattidega.

Ehkki muru on spordiväljakul alati ontlikult niidetud, ei näe seal viimastel aastatel enam aktiivset treenimist. Küll korraldatakse seal üritusi ja näiteks Intsikurmu muusikafestivali ajal on staadion tänuväärne telkimisala.

Nii jalgpalliväljak kui asfaltbetoonalusel kummimattidest jooksurajad, samuti teiste alade rajatised on amortiseerunud. Looduslikult kaunis kohas asuva staadioni soovib kohalik vallavalitsus nüüd korda teha ja välja on kuulutatud riigihange ehitaja leidmiseks.

Korda tehtud väljak peab sobima nii kergejõustikualade harrastamiseks kui ka jalgpalli mängimiseks. Eraldi rajatakse hüpete hoovõturajad, heitealad ja tõukeringid. Tulevikus on kavas ehitada jooksuradade kõrvale ka kunstmurukattega palliväljak, milleks tuleb lammutada selle kohal praegu asuv pooleteise korrusega puithoone. Seal peaksid endale koha leidma võrkpalli ja minijalgpalli mängijad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles