Galerii: väikeste õlletootjate raskekahurvägi kogunes Pühaste pruulikoja sünnipäevapeole

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aasta eest kolisid Tartus tegutsevad Pühaste õllemeistrid Tähe tänava lõppu päris oma pruulikotta. Esimese sünnipäeva puhul pandi otse tehases püsti korralik pidu, kuhu oli kutsutud pea kakskümmend väiksest pruulikoda nii Eestist kui kaugemaltki. Samuti avati sünnipäeva puhul uksed kõigile tavalistele õllesõpradele.

Pühaste üks omanikke Üllar Kaljurand rääkis, et oma pruulikoja rajamine oli ainuõige otsus ning praegu ollakse väga rahul, et see samm ette võeti.

«Enne seda tegutsesime paar aastat mustlaspruulina ehk vaaritasime oma õlut teiste juures, kuid sellega olid meie käed üsna seotud. Näiteks ei saanud seetõttu sõlmida klientidega pikemaid tarneleppeid, sest võis juhtuda, et mõnel kuul polnud võimalik oma õlut kusagil pruulida,» tõdes Kaljurand.

Uues kohas seda muret ei ole ning õlleteole antakse korralikult pihta. Kuus pruulitakse 12 000 liitrit õlut, millest umbes pool läheb ekspordiks lähiriikidesse, aga ka Hollandisse ja Prantsusmaale.

«Ekspordiga on aga see asi, et kui väga hästi hakkab minema, võib tehas väikseks jääda,» märkis Kaljurand ja lisas, et detsembris peavadki nad oma tehase võimsust suurendama ehk üles seadma uusi kääritusnõusid. Siis on võimalik kuus pruulida senisest kolm korda rohkem kesvamärjukest.

Pikemalt loe Eesti väikeste pruulikodade tegemistest esmaspäevasest Tartu Postimehest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles