Tammeka kapten hoogsast ründemängust: leidsime treeninglaagris Tartu vaimu üles

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarel Kiidron (paremal) jäi vaatamata raisatud võimalustele Tammeka esitusega väga rahule.
Kaarel Kiidron (paremal) jäi vaatamata raisatud võimalustele Tammeka esitusega väga rahule. Foto: Sille Annuk

Eesti jalgpalli meistriliigas tehti reede õhtul algust neljanda ringi mängudega. Tartu JK Tammeka võõrustas Tamme staadionil Paide linnameeskonda, kellega oldi senises neljas tänavuses mängus (kolm liiga- ja üks karikamatš) alati viiki lepitud.

Kui meeskondade senises mängud on olnud pigem kinnised ja võimalustevaesed, siis reedel anti pallile mõnuga pihta ning mõlema meeskonna väravavahtidel olid käed-jalad tööd täis. Tõsi, tõeliselt häid väravavõimalusi suutis luua märksa enam kodumeeskond, kuid I-le täppi ei suutnud tartlased kuidagi peale panna.

Nii asuski juhtima hoopis Paide, kui 24. minutil tulistas karistusala keskelt palli puuri Henri Hanson. Tammeka ponnistused kandsid viimaks vilja 68. minutil, mil täpne oli Tristan Koskor.

Seejärel tekkis mõlemal meeskonnal veel üksjagu hiilgavaid võimalusi skoori muutmiseks, kuid et realiseerimine jättis paremat soovida mõlemal poolel, oli meeskondade viies viik lõpuks taaskord tõsiasi.

Tammeka kapten Kaarel Kiidron tõdes pärast mängu, et kuigi raisatud võimalustest on kahju, siis meeskonna esitusele pole tal ühtki etteheidet – söödupraaki oli vähe, oldi teravad, võeti vastaseid üks-üks ette. Kui Paide kaitsja Michael Lilander ütles pärast mängu Eesti jalgpalliliidu ülekandele antud intervjuus, et tema arvates oli viik aus tulemus, siis Kiidron sellega päriselt ei nõustunud.

«Tahtsime väga võita ja ka väljakul oli näha, et meie tahtsime seda võitu rohkem, aga no ei läinud üldse see pall sisse,» laiutas Kiidron käsi ja lisas, et senistes Paidega mängudes polnud nad varem ligilähedaseltki nii palju võimalusi tekitanud.

Ühelt poolt võis selle taga olla asjaolu, et mängiti taktikalise skeemiga 4-4-2, kus ründepaari moodustasid Koskor ja Martin Jõgi, keda äärtelt toetasid jõuliselt Kevin Rääbis ja Kaspar Paur, kuid veelgi enam nägi Tammeka kapten ilusa mängupildi põhjusena asjaolu, et vahepealsel koondisemängudest tingitud pausi ajal tegi meeskond ühise treeninglaagri Otepää lähedal, kus lisaks korralikule trennile pöörati suurt rõhku ka meeskonnavaimu tugevdamisele.

«Me oleme kogu aeg mängida osanud, aga võti on see, et mängida tuleb ühtse meeskonnana,» rõhutas Kiidron. «Laagris saime selgemaks, mida treenereid tahavad näha ning leidsime oma väga hea meeskonnavaimu – Tartu vaimu – üles.»

Järgmises mängus võõrustab Tammeka juba eeloleval esmaspäeval Viljandi Tulevikku ning Kiidron avaldas lootust, et Paide mängu hoogu suudetakse näidata ka mulkide vastu, sest viiendast kohast unistavatele tartlastele oleks võidupunkte hädasti vaja.

«Realiseerimise osas tuleb esmaspäeval teha vigade parandus, aga sellise mängu pealt on väga okei edasi minna,» ütles Kiidron.

Liigatabel enne laupäevaseid mänge:

Foto: EJL
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles