Galerii: korvid kätte ja metsa! Näitus annab tunnistust heast seeneaastast

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna ja homme on Tartu ülikooli loodusmuuseumis avatud iga-aastane seenenäitus, mis annab ülevaate tänavusest seenesaagist. Näitusele on üles seatud 130 erinevat liiki seeni, mis korjati Põlvamaa metsadest neljapäevasel seeneretkel.

Seenenäituse korraldaja bioloog Külli Kalamees-Pani tõdes, et praegu on metsas seeni korralikult ning tühjade kätega ei peaks jääma küll ükski seeneline.

«Praegu on eriti massiliselt pilvikuid ning tundub, et kohe-kohe on kätte jõudmas puravike kõrgaeg,» ütles Kalamees-Pani. Küll tasub tähele panna, et kuna viimased kuud on olnud väga niisked, kipuvad paljud seened olema ussitanud – isegi kukeseened, mis tavaliselt seeneussikestele ehk seenesääskede- ja kärbeste vastsetele meelt mööda ei ole.

Mingeid erilisi haruldusi tänavu seeneliste korvi ei sattunud, küll märkis Kalamees-Pani, et üllatavalt vähe oli näha valget ja punast kärbseseent. «Aga arvan, et küll nad veel tulevad, sest osadel seentel on kasvuaeg kergelt nihkes. Näiteks eelmisel aastal oli puravike kõrgaeg umbes nädala jagu varem,» tõdes bioloog.

Seenenäitust pääseb külastama muuseumipiletiga, mis täna ja homme on soodushinnaga: täispilet 4 eurot, õpilased, tudengid ja pensionärid pääsevad näitusele 2 euroga. Näitus on avatud kell 10–18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles