Võltsitud avaldusi sisaldanud Keskerakonna Kambja valimisnimekiri on pea poole võrra kahanenud (1)

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skandaalne Peeter Ernits: Jürgen Ligi soovitab presidendil robotiga seksida
Skandaalne Peeter Ernits: Jürgen Ligi soovitab presidendil robotiga seksida Foto: Erik Prozes

Kambja valla valimisnimekirjade registreerimisel selgus, et Keskerakonna valimisnimekirja oli sattunud suur hulk kodanikke, kes enda  kandideerimisest midagi ei teadnudki.

Kahtlased avaldused avastas pärast valimisi moodustatava Kambja valla valimiskomisjoni esimees Reet Kiuru. «Nägin Keskerakonna üle antud nimekirjades avaldust, kuhu oli kirjutatud kahe eri käekirjaga ning avaldusele oli alla kirjutanud eakas härra, kes on ühest silmast pime ning minu teada pole võimeline selliseid avaldusi üldse täitma,» rääkis Reet Kiuru, kes seepeale võttis avalduses kirjas olnud vanahärraga ühenudst.

Telefonikõne käigus selguski, et härra ei tea enda kandideerimisest üldse mitte midagi. Jutt võltsitud avaldustest hakkas Ülenurme ja Kambja vallas (pärast ühinemist saab kahest vallast üks Kambja vald) kulutulena levima ning jõudis täna hommikul ka rahvusringhäälingu raadiouudistesse.

Võltsitud avaldusi seostatakse Keskerakonna Tartumaa piirkonna juhi Peeter Ernitsa värbamistööga, kus rahvakoosolekul olevat Ernits kogunud kohalikelt eakatelt kandideerimisavaldustele allkirju. Ernits ise eitab avalduste võltismist, öeldes, et iga allakirjutanu teadis, mis avaldusega tegu.

«Keskerakond esitas 5. septembril Kambja vallavolikogu valimisteks 22 nime. Neist üks tuli nimekirjast välja arvata seetõttu, et inimene pole selle piirkonna elanik ning praeguseks on Keskerakonna nimekirjas alles 14 nime,» lisas Kiuru.

Need, kes leiavad, et on sattunud valimisnimekirja enda soovi vastaselt, saavad avaldused veel täna ja homme tagasi võtta. Selleks tuleb pöörduda Kambja valla valimiskomisjoni poole.
 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles