Lõuna-Eesti üks suuremaid tööandjaid avas viis miljonit eurot maksnud laienduse

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõuna-Eesti üks suurimaid erakätes olevaid tööandjaid, aktsiaselts Enics Eesti avas kolmapäeval Elva tehase neljanda laienduse. See läks maksma viis miljonit eurot.

Enics Eesti juhi Jaanus Aali sõnul peitus laiendamise peamine põhjus ruumipuuduses, kuna Elva tehase tootmine on viimastel aastatel jõudsalt kasvanud. «Seadmed vajavad rohkem ruumi. Teiseks tahavad meie tulevased suurkliendid näha, kuhu tootmine pannakse. Mõnes mõttes on see emotsiooni müümine,» rääkis ta.

Kui siiani tegutses peamiselt tööstuselektroonikat tootev Elva tehas umbes 8000 ruutmeetril, siis nüüd lisandus 3000 ruutmeetrit tootmis- ja laopinda, lisaks 900 ruutmeetrit kontoriruume. Osaühing Embach Ehitus alustas laienduse ehitamist möödunud aasta oktoobris.

Tehase laienemine toob Jaanus Aali sõnul kaasa ka töötajaskonna kasvu, kuid see ei saa olema hüppeline. «Töötajate hulk kindlasti kasvab, aga me ei võta töötajaid juurde sadades, pigem räägime kümnetest,» sõnas ettevõtte juht.

Praegu töötab Enics Eestis 650 inimest ning sellega ollakse piirkonna suurim eratööandja. Kolm tehase bussiliini toovad inimesi tööle Valgast, Tartus ja Elva ümbrusest. Tehases töötab neli vahetust ehk tootmine käib 24 tundi ööpäevas ja seitse päeva nädalas.

Enics Grupil on Euroopas ja Aasias kokku kümme tehast. Lisaks Eestile asuvad need Slovakkias, Šveitsis, Rootsis, Soomes ja Hiinas. Seejuures väärib märkimist, et Elva esindus on Euroopa suurim.

Ettevõte investeeris äsja valminud laiendusse viis miljonit eurot. Selle eest osteti ka sisustust ning uusi lao- ja tootmisseadmeid. Nii näiteks pannakse aasta lõpuks laos üles kuue meetri kõrgused mehhaniseeritud tornriiulid.

Loe Enicsi laiendusest pikemalt homsest Postimehest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles