Valimisliidu Tartu Eest linnapeakandidaat on Hannes Klaas

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimisliit Tartu Eest tutvustas täna oma valimisprogrammi ja linnapeakandidaati. Pildil vasakult Teele Arak, Tanel Tein, Ave-Gail Kaskla, Vahur Kalmre ja Hannes Klaas.
Valimisliit Tartu Eest tutvustas täna oma valimisprogrammi ja linnapeakandidaati. Pildil vasakult Teele Arak, Tanel Tein, Ave-Gail Kaskla, Vahur Kalmre ja Hannes Klaas. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Valimisliit Tartu Eest esitles täna oma valimisprogrammi ja avalikustas linnapeakandidaadi, kelleks on eelmistel kohalikel valimistel valimisliitu Isamaaline Tartu Kodanik kuulunud Hannes Klaas.

Tuntumatest persoonidest leiab valimisliidu viieteistkümneliikmelisest nimekirjast lisaks Klaasile veel kunagised tippkorvpallurid Tanel Teini ja Marek Doronini, pikka aega Tartu Postimeest juhtinud Vahur Kalmre ja Vanemuise näitleja Margus Jaanovitsi.

Valimisliidu suur idee on ehitada Raadile multifunktsionaalne hall koos perekeskusega. Hall tooks valimisliidu meelest linnakassasse oluliselt raha juurde ning lisanduva rahaga saaks lahendada kõik linna probleemid.

«See kõlab väga lihtsalt, aga nii see on,» sõnas Kalmre ning märkis, et Tartul pole kunagi olnud probleemi probleemide sõnastamisega.

«Meil ei lenda lennukid. Siia ei saa hästi tulla ja siit ei saa hästi minna. Teine probleem on see, et noored lähevad siit pärast õppimist ära, kuna siin pole midagi teha. Pole töökohti. Mis tuleks teha, et neid probleeme lahendada? Meie pakume lahenduse ja selleks on multikeskus koos perekeskusega,» selgitas Kalmre.

Tanel Teini sõnul pole valimisliidus Tartu Eest ühtegi poliitikut ega poliitiliste ambitsioonidega inimest.

«Me ei müü inimesi, vaid soovime tartlaste mandaati kahe kindla suuna jaoks. Esiteks selleks, kuidas saada reaalselt Tartu eelarvesse rohkem tulu ning teiseks, kuidas panna reaalselt linna elanikkond kasvama. Me ei tea, kas meie suund on kõige õigem, aga vaadates teiste platvorme, siis teistel seda praktiliselt polegi,» rääkis Tein.

Hannes Klaas rõhutas, et Tartu Eest valimisplatvorm ei seisa ainult turismi edendamise eest, vaid palju laiemalt Tartu linna kui elukeskkonna arendamise eest. «Elukeskkond saab areneda siis, kui loome soodsad tingimused ettevõtlusele. Seda on samm-sammult ka tehtud, aga meie julgeme astuda suurema sammu,» lisas Hannes Klaas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles