Näituse-Vaksali ristmiku foorid programmeeritakse ümber (1)

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näituse tänava raudteeülesõit, millele järgneb kesklinna suunas sõites ristumine Vaksali tänavaga.
Näituse tänava raudteeülesõit, millele järgneb kesklinna suunas sõites ristumine Vaksali tänavaga. Foto: Sille Annuk

Tartu Postimees kirjutas täna, kuidas läinud nädalal Näituse ja Vaksali tänava ristmikul tööle pandud valgusfoor tekitas ohtliku olukorra, kus autod olid aeg-ajalt sunnitud lubavat rohelist tuld ootama otse raudteerööbastel.

Linnavalitsuse liikluskorraldusteenistus arutas teemat Eesti Raudteega ning otsustas lasta foorisüsteemi ümber programmeerida nii, et tulevikus ei saaks enam selliseid ohtlikke situatsioone tekkida.

Linnamajanduse osakonna liikluskorraldusteenistuse juhataja Martin Nelise selgituse kohaselt programmeeritakse süsteem ringi nii, et raudteeületuskoha tõkkepuu sulgemisel antakse üle raudtee sõitvale autode reale pidev roheline tuli sellise ajastusega, mis välistab sõidukite jäämise rongide teele.

Esialgu pole siiski veel selgust, kui kaua aega võiks fooride ja tõkkepuude töö sidumine aega võtta. Seepärast lülitati eile ristmiku valgusfoor vilkuva kollase tule režiimile, mis tähendab seda, et liiklejatel tuleb juhinduda liiklusmärkidest. Päris pimedaks pole foore kavas teha, sest tegemist on ohtliku liiklussõlmega ning vilkuv tuli aitab seal liiklejate tähelepanu erksa hoida.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles