Euroopa suurimaid autovaruosade müüjaid avab Tartu esinduse oktoobris

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auto varuosad. Illustreeriv foto.
Auto varuosad. Illustreeriv foto. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kesk- ja Ida-Euroopa suurimaks sõidukite varuosade kaupluseks peetav Inter Cars avab oktoobris Tartus oma esinduse, mis hakkab töötama frantsiisi korras.

Emajõelinna müügiesindus avab uksed aadressil Tähe 127. Inter Cars Mustamäe müügiesinduse juht Rain Luik märkis, et Tallinnas on Inter Carsi esimene müügiesindus lühikese aja jooksul hästi tööle hakanud ning äri edeneb isegi oodatust paremini. Veel on esindusi plaanis avada ka Pärnus ja Ida-Virumaal.

Emafirma investeeris Tartusse ligi 70 000 eurot ning tööd hakatakse pakkuma paarikümnele inimesele. Ettevõtte näeb oma klientidena eeskätt väiksemaid ja keskmisi töökodasid ning edasimüüjaid.

Inter Carsi asepresident Tomasz Piluch kinnitas Tartu Postimehele, et ettevõte on paljude Euroopa remonditöökodade partner ning soovib sama ka Eestis. Leedus on nende esindus olnud juba kümme aastat, Lätis seitse aastat ning nüüd on käes aeg ka Eestis sama tööd jätkata.

Peamiselt kaubeldakse Euroopa, Jaapani ja USA autode varuosadega, lisaks veokite ja rasketehnika, mootorrataste ja garaažiseadmetega. Müügikataloogis on praegu 1,5 miljonit toodet. Müügiesinduste lisandumisega areneb tema sõnul ka Eesti-sisene logistika.

Piluchi sõnutsi on üle Euroopa 450 esindusega firmal kujunenud välja oma standard, kuidas on esindus üles ehitatud ning kuidas käib klientide teenindamine. Samas töötavad kohapeal kohalikke olusid paremini tundvad sama riigi kodanikud, kellele peakontor pakub finantsilist ja logistilist tuge. «Milline saab olema Tartu esindus, selle kujundame oma klientide abiga,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles