Suusaakadeemia kutsub pühapäevastele ühisveeremistele

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullune Sõprade Sõit 2016. aasta oktoobris.
Mullune Sõprade Sõit 2016. aasta oktoobris. Foto: Margus Ansu / Postimees

Sellest pühapäevast korraldab Suusaakadeemia igal pühapäeval Tartus rullsuuskadel ühisveeremisi. Need on peamiselt harjutustrennid enne 1. oktoobrit, kui teist korda peetakse ettevõtmist nimega Sõprade Sõit.

Ühisveeremised on treeningud enne 1. oktoobril peetavat Sõprade Sõitu, kus spordisõbrad sõidavad rullsuuskadel, -uiskudel, ratastel või tõukeratastel kergliiklusteedel 32 või 54 kilomeetrit.

Treeningurada kulgeb peamiselt Tartu kergliiklusteedel ja läbib 1. oktoobril toimuva Sõprade Sõidu marsruudi osi. Ühisveeremise pikkus on sõltuvalt plaanist 15-20 kilomeetrit. Kogu selle distantsi vältel on nõu ja jõuga abiks Tartu suusaklubi ja Suusaakadeemia treenerid, kes aitavad hoida ühtlast tempot ja jagavad näpunäiteid, kuidas parandada oma rullsuusatehnikat.

Idee algataja ja Sõprade Sõidu peakorraldaja Vahur Teppani sõnul on ühisveeremiste peamine eesmärk tutvustada rullsuusatamist ning näidata, et õige tehnika ja teadmistega on võimalik suusatada ka lumevaesel ajal.

Ühisveeremised saavad igal pühapäeval alguse kell 16 Tähtvere spordipargi kõrvalt. Kel rullsuusavarustus puudub, saab seda laenata. Treeninguile oodatakse kõiki, kel on vähegi huvi rullsuusatamise vastu. Osavõtt on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles