Piltuudis: politsei- ja piirivalveameti lennuk on nüüd muuseumis pensionil

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei- ja piirivalveameti lennusalgas kasutusest maha võetud seirelennuk L-410 UVP on nüüd Eesti lennundusmuuseumi eksponaat.
Politsei- ja piirivalveameti lennusalgas kasutusest maha võetud seirelennuk L-410 UVP on nüüd Eesti lennundusmuuseumi eksponaat. Foto: Eesti lennundusmuuseum

Tartumaale Eesti lennundusmuuseumi saabus augusti viimastel päevadel uus eksponaat, milleks on politsei- ja piirivalveameti lennusalgas kasutusest maha võetud seirelennuk L-410 UVP. 

Lennuk ei jõudnud muuseumisse sugugi õhk kaudu ja ühes tükis, vaid kahes tükis erinevate sõidukiga: ühe treileri peal oli tiib, teisel lennuk.

L-410 lendas viimati pea paar aastat tagasi Saaremaalt Tallinna, kui tuli teha meditsiinilend. Lennuk ehitati 36 aastat tagasi, kuid Eestisse saabus see Saksamaalt kingitusena 1992. aastal.

Eesti lennundusmuuseumi asutaja Mati Meos ütles, et 36 aastat on sellele lennukile pikk iga, mistõttu oli paras aeg, et selle võis muuseumisse eksponaadiks tuua.

Lennukit saavad kõik huvilised sel aastal vaatama minna oktoobri lõpuni ehk muuseumi hooaja lõpuni. Pärast seda näeb L-410 taas alates tuleva aasta lennupäevadest.

Meose sõnul on lennuk praegu veel ilma saba ja mootorita. Need aga pannakse politsei- ja piirivalveameti poolt külge lähinädala jooksul. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles