Galerii: oma silm on kuningas! Vaata, millised on hinnad vastavatud Tartu Alko1000 kaupluses (9)

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul kell kaheksa avas Tartus Tehnika tänaval uksed Alko1000 kauplus. Kuna poe omanikud on meedias varem teatanud, et nende juurest peaks nädala toiduvarud kätte saama umbes 15 euroga, tekkis juba esimesel avamisjärgsel tunnil kaupluses arvestatav melu.

Kauplus kuulub osaühingule A1M, mis opereerib ka kuulsate Läti – Eesti piiri ääres asuvate peaasjalikult alkoholi müügile keskendunud poodidega. Tartus on põhirõhk siiski toidukaupadel, kuid mõistagi pole unustatud ka neid, kes keelt kangema kraamiga kasta tahavad. Tõsi, Eesti kõrgemate aktsiiside tõttu ei suuda Tartu poe kärakahinnad Läti omadega päris võistelda.

A1M OÜ juhatuse liige Einar Visnapuu tunnistas, et viimane nädal on möödunud nii kibekiire töö tähe all, et magada on saanud ehk neli tundi öö jooksul. Ta tõdes samas, et päris valmis kauplus selles mõttes veel ei ole, et sortiment peaks veel umbes poolteist korda suurenema. Kuu aja jooksul peaks aga kõik kaubad olemas olema, kaasa arvatud piim, ütles Visnapuu.

Kaupluses müüdavast kraamist suur osa pärineb Lätist, Leedust, Poolast ja Saksamaalt, kuid on ka kodumaist toodangut ning Visnapuu sõnul saavad nad Eesti tootjatelt iga päev paar-kolm koostööpakkumist.

«Tundub, et see idee neile päris meeldib, ning kui on mõistlik hind, siis võtame ka nende toodangu müüki,» kinnitas Visnapuu.

Ühtlasi lisas ta, et Alko1000 on lähematel aegadel laienemas veel kolme Eesti linna, kuid kuhu täpsemalt, jättis ta esialgu saladuseks.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles