Ilmataat ajab Tartu tudengite öölaulupeo raeplatsile

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu tudengipäevade öölaulupidu Kassitoomel.
Tartu tudengipäevade öölaulupidu Kassitoomel. Foto: Margus Ansu

Kuna lumesulamisveest Kassitoome oru põhja moodustunud järveke esmaspäevaks, Tartu tudengite kevadpäevade alguseks ilmselt ära ei kuiva, olid korraldajad sunnitud ära kolima festivali ühe populaarseima ürituse - öölaulupeo.


Esmaspäeval, 25 aprillil algavad Tartu tudengite igakevadised tudengipäevad. Festivalinädala esimene päev kulmineerub suure öölaulupeoga, mis sel aastal ei toimu aga Kassitoome orus vaid Raekoja platsil, teatasid kevadpäevade korraldajad. Ka keskkonnaamet ei andnud tudengitele luba peo korraldamiseks pargis, põhjendades seda tavapärasest hilisema kevadega ning asjaoluga, et maapind ei ole veel piisavalt tahenenud.

«Kaalusime pikalt erinevaid võimalusi ning kõiki asjaolusid arvesse võttes leidsime, et öölaulupeo toimumiseks on Kassitoome orule kõige parem alternatiiv Raekoja plats,» märkis Tartu tudengipäevade projektijuht Jaan Naaber.

Projektijuhi hinnangul muudavad tänavuse öölaulupeo meeldejäävaks Tartu vanalinna atmosfäär aga kindlasti Kassitoomelt tuttav sünergia ja loomulikult hea seltskond. Ta lisas, et kuna suurüritus peetakse maha Raekoja platsil, siis jääb ära kavas olnud kevadpäevade avarongkäik.

Öölaulupeole on oodatud osalema vähemalt 6000 inimest. Kõik lauluhuvilised saavad soetada endale Öölaulupeo lauliku alates 22. aprillist Metro Võileivakohvikust (Raatuse 18).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles