Vastukaja: Tartu-Tallinna lennuliin kosub

, Estonian Airi kommertsala asepresident
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rauno Parras, Estonian Airi asepresident.
Rauno Parras, Estonian Airi asepresident. Foto: TPM

Tartu-Tallinna lennuliin on nüüdseks teenindanud ligi tuhandet reisijat. Kuigi lennatud on vähem kui kaks kuud, võib sõitjate hulgast välja lugeda teatavaid trende ja reisiharjumusi.


Kõige rohkem on Tartust läbi Tallinna reisitud Kopenhaagenisse, järgnevad Brüssel, Stockholm ja Amsterdam ning Skandinaavia linnad Oslo, Bergen, Stavanger ja Umeå. Kaugematest ja põnevamatest sihtpunktidest, kuhu algusega Tartust on lennatud, võib esile tuua linnad Malaga (Hispaania), Liverpool (Suurbritannia), Nantes (Prantsusmaa), Bari (Itaalia) ja Toulouse (Prantsusmaa).

Lõunaeestlased on Tartu-Tallinna lennuliini järk-järgult omaks võtmas, kusjuures nädala alguses valitseb suurem nõudlus Tartu-Tallinna suunal ning nädala lõpus Tallinna-Tartu suunal, mil lennukite täitumus läheneb maksimumile. Lisaks on mõned reisijad avastanud kiire ja mugava viisi Tartust Kuressaarde reisida – autosõit kestab ligi kuus tundi, lennureis koos vahemaandumisega Tallinnas kõigest kaks tundi ja 50 minutit.

Senised lendude stabiilsuse näitajad Tartu-Tallinna liinil on head: lendude regulaarsus (lendude toimumine) oli 96,3 protsenti ja punktuaalsus (lendude väljumise täpsus) 96,2 protsenti.

Iga uue lennuliini sissetöötamine võtab aega ja seega saame tulemusi põhjalikumalt analüüsida alles paari-kolme kuu pärast.

Meie esialgsed prognoosid Tartu-Tallinna lennuliini suhtes on täitunud ning loodame väga, et lõunaeestlased ning Tartut ja Lõuna-Eestit külastavad välismaalased võtavad uue lennuliini veelgi rohkem omaks. Seda enam, et oleme uue lennuliini kohta saanud nii reisijatelt kui ka koostööpartneritelt väga palju positiivset tagasisidet.


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles