Linn ootab ideevõistlusega sadamakvartalile parimat planeeringut

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sadama kvartal.
Sadama kvartal. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartu linnavalitsus kuulutas välja ideevõistluse parima planeeringulahenduse leidmiseks sadama kvartali põhjapoolsele osale, et lisaks avaturu nüüdisajastamisele luua Emajõe äärde rohkem ettevõtlusvõimalusi ja elukohti.

Ala asub Tartu kesklinnas Emajõe paremkaldal ning on piiritletud Emajõe ja Väike-Turu tänavaga. See linna südames Emajõe ääres paiknev ala, mis praegu on suures osas hoonestamata, vajab linnapea Urmas Klaasi sõnul aktiivse ja tervikliku linnakeskkonna väljaarendamist.

Sadama asumit peetakse ka Tartu uueks keskuseks. Piirkonna arendamisel tuleb silmas pidada, et linnaehituslik eesmärk on tagada terviklik kesklinn, mis hõlmab nii vanema kui ka uuema osa. Sadamaala võistluse tulemusena loodetakse jõge veelgi enam linnaga siduda ning pikendada atraktiivseid kaldapromenaade.

Sadamakvartalisse on kavandatud kesklinna piirkonnas mahuliselt suurim areng ning lahenduse väljatöötamisel peab hoonestus olema rajatav järk-järgult sellisel kujul, et olemasolev ruum ja hooned toimivad koos uusarendustega tervikliku linnaruumina kogu arendusperioodil.

Sadamakvartali planeeringuvõistlusel on kaks etappi. Esimeses etapis esitatud eskiiside põhjal valib žürii välja kolm osalejat, kellele tehakse ettepanek koostada lõplik võistlustöö. Teises etapis osalejad esitavad oma edasiarendatud tööd žüriile, kes otsustab paremusjärjestuse.

Töid premeeritakse järgmiselt: I koht 10 000 eurot, II koht 8000 eurot ja III koht 6000 eurot.

Esimeses etapis on tööde esitamise tähtaeg 14. november 2017 ja teises etapis 23. jaanuar 2018.

Linn ootab sadamakvartali uuendamiseks ideid. / Tartu linnavalitsus
Linn ootab sadamakvartali uuendamiseks ideid. / Tartu linnavalitsus Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles