Galerii: Vaata, mida sõid Elistvere asukad loomapargi sünnipäevapeol

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Elistvere loomapargis on täna tähtis päev: 20 aastat tagasi lõi metsloomade varjupaik oma uksed esimest korda lahti. Sel puhul pääsesid sünnipäevakülalised täna kõik tasuta loomaparki. Sealsed loomad said aga maitsta erilisi piduroogasid.

Enne suure peo algust vantsis Elistvere loomapargi piisonipere väiksesse aedikusse, et seal värskeid puuoksi nosida. Samal ajal seadsid loomapargi töötajad pidupäeva puhul piisonite suurele platsile üles tahvli, millele lilledest ja pihlamarjadest kirjutatud suurelt 20.

Just nii palju on möödas aastaid ajast, mil loomapark esimest korda uksed lahti lõi. Siiamaani naudib elu Elistveres ka 21-aastane piison Vilja, kes oli loomapargi üks esimesi asukaid. Enda vanusega on Vilja piisonite keskmise eluea juba ületanud.

Kui piisonid taas oma peamisele jooksuplatsile pääsesid, uudistasid nad veidrat silti tükk aega. Küll kaugelt, küll lähedalt. Viimasena julges suurele platsile tagasi tulla loomapargi ainus isapiison Hamlet, kes esmalt stoilise rahuga naistekarja juurde loivas, ent siis, nähes lillelist silti, oma mehelikkuse unustas, ehmatusest võpatas ja lausa püksi lasi.

Loomapargi vanuselt teine teenekaim asukas, talvel 20-aastaseks saav karu Karoliina, nautis tähelepanu, mida tasuta külastuspäeval kohale sõitnud rahvamassid talle osutasid. Vanatüdruku edevus oli lausa nii suur, et ta ei märganudki, kui talle puuri teise nurka pidutort toodi. Kui Karoliina lõpuks siiski tordi leidis, ei lasknud ta end piduliste ülevast meeleolust häirida, rebis oma võimsate küüntega mõnuga tordil olnud forelli ja matsutas häälekalt kaasa. Tordi seest leidis ta veel metsamarju ja muidugi mett.

Kui Elistvere kabjalised said söögiks vahtravihtasid, põhjapõder ka sammalt ja viinamarju, siis rebasepere pidulauale laotasid loomapargi töötajad viinamarju ja loomapargi enda partide mune. Aprillis ühekuusena loomaparki toodud rebasepoiss Juss oli esmalt häbelik ja piilus maiuspalu puunoti tagant, kuni julges lõpuks kärmelt sealt midagi kaasa haarata. Kõrvalpuuri rebased tormasid aga pikemalt mõtlemata lauda ja lasid piduroal hea maitsta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles