Galerii: Tartu jalgpallilegend korraldas vanadele võitluskaaslastele higise sünnipäevapeo

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel oma 35. sünnipäeva tähistanud Tartu jalgpalli suurkuju Kristjan Tiirik kutsus tähtsa sündmuse puhul oma sõbrad, kolleegid, kunagised meeskonnakaaslased ja õpilased Sepa staadionile, et platsile ehitatud «puuris» maha pidada üks korralik jalgpalliturniir. Sõbralikus, ent siiski üsna kirglikus vaimus toimunud turniiril võtsid esikoha mehed, kes alustasid oma jalgpalluriteed Tammeka 1985.–1987. aastal sündinute treeninggruppides.

Tammeka 85–87 meestele tõi esikoha raudne närv mängujärgsetes penaltiseeriates – poolfinaalis saadi penaltitega jagu Tammeka 91 meeskonnast ning finaalis (mõistetavatel põhjustel) turniiri kõige kiiremat mängu näidanud Tammeka 99 noormeestest.

Turniiri esikolmik (vasakult): kolmanda koha meeskond Tammeka 91, esikoha saavutanud Tammeka 85-87 ja teiseks jäänud Tammeka 99.
Turniiri esikolmik (vasakult): kolmanda koha meeskond Tammeka 91, esikoha saavutanud Tammeka 85-87 ja teiseks jäänud Tammeka 99. Foto: Kaspar Koort

Mulluse hooajaga tegevmängijakarjäärile joone alla tõmmanud Kristjan Tiirik - jalgpallsõpradele lihtsalt Tirka - ise kuulus 1982.–1983. aastal sündinute tiimi. Alagrupist pääseti teisena edasi, ent poolfinaalis tuli tunnistada napilt Tammeka 99 ja kolmanda koha mängus ka Tammeka 91 paremust.

Tiirik, kes sai mõistagi ka ise jala valgeks, tunnistas, et turniiriga võis igati rahule jääda ning väga tore oli kunagisi võitluskaaslasi ja õpilasi taas näha ning nendega koos palliplatsil nahkkerale pihta anda. Turniirist võiks tema arvates saada meeldiv traditsioon, ning kui mitte varem, siis viie aasta pärast lubas ta mehed taas kokku kutsuda.

Pikemalt loe Tirka sünnipäevaturniirist esmaspäevasest Tartu Postimehest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles