Lihavõtte linnuvaatlus algab retkega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Suleliste rõõmsat sädinat on kõik kohad täis ja nädalavahetusel on huvilistel võimalus osa võtta lihavõtte linnuvaatlusest.


«Kevadine linnuvaatlus ei ole teaduslik ettevõtmine,» selgitas Eesti Ornitoloogiaühingu (EOÜ) nõukogu liige Tarvo Valker. «Soovime sellega ühel nädalavahetusel meelitada linde vaatlema võimalikult suurt hulka inimesi.»

Tänavune lihavõtte linnuvaatlus on eeloleval nädalavahetusel, 23. ja 24. aprillil. Vaatlusel osaleda on lihtne: tuleb vaid kirja panna neil kahel päeval kohatud linnuliigid ja püüda ligikaudu hinnata ka nende arvu.

Loodusesõber peaks edastama tulemused üksnes nende linnuliikide kohta, kelle määramises ta oli kindel.

Linnuhuvilistel on võimalik osaleda ka EOÜ kohalike linnuklubide korraldatud retkedel. Tartus tehakse linnuretk laupäeval, 23. aprillil Tammelinnas. Ornitoloog Arne Laansalu ootab huvilisi sel päeval kell 9.30 Raudtee tänava ja Tamme puiestee ristil. Ornitoloogid soovitavad võimaluse korral võtta retkele kaasa binokli.

Lihavõtte linnuvaatluse ankeedi saab EOÜ kodulehelt www.eoy.ee. Et esimesed kokkuvõtted tehakse juba paar päeva pärast vaatlust, paluvad korraldajad vaatlustulemused Eesti Ornitoloogiaühingule edastada hiljemalt lihavõtte linnuvaatlusele järgneval esmaspäeval. Lõplik kokkuvõte tehakse mai alguseks.

EOÜ korraldab igakevadist lihavõtte linnuvaatlust 1998. aastast. (TPM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles