Galerii: Müürilille täikal käis tõeline laadamöll

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Kas Tartus elab nii palju inimesi?» imestas noormees, kes täna keskpäeval Aparaaditehase õuele astus. Tõesti, sellist rahvamassi ja kauplemistuhinat võib Emajõelinnas kohata ehk vaid suurepärase ilma korral juulikuisel hansalaadal.

Lapsed, koerad, vanad ja noored - kõik olid kohal! Ja seda nii kauplejate kui ostlejate seas. Peamiselt olid müüjad lettidele ja stangedele üles seadnud riideid ja jalanõusid, mida ise enam ei vaja. Aga leidus ka vanu lauanõusid, ehteid, käsitööd, mänguasju, nagu täikadel ikka.

Esmakordselt olid laadaletid toodud ka Kastani tänavale, sest kõik kauplejad Aparaaditehase hoovi enam ära ei mahtunud. Müüjad on Müürilille täikal kohal kuni kella 18ni. Ent kell 14-18 esineb Aparaaditehase festivali raames Kastani tänava purjekalaval muusik Silver Sepp koos sõpradega. Kell 14 algas raudteeäärsel tühermaal võsaülikooli vestlusring, kus Tartu ülikooli inimgeograafia vanemteadur Kadri Leetmaa, maastikuarhitekt Karin Bachmann ja kultuuritehase eestkõneleja Lemmit Kaplinski arutlesid inimmõõtmelise linnaplaneerimise kitsaskohtade ja võimaluste üle Tartus. 

Kell 19 algab Aparaaditehase hoovis kontsert, kus üles astuvad ansamblid Hunt, Tartu popi ja roki instituut ning Meisterjaan. Kell 23 algab Erinevate Tubade Klubis disko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles