Ohtliku lõkke läitnud naisel läksid riided seljas põlema

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prahi põletamisel tuleb järgida kindlaid tuleohutusnõudeid. Pildil lõke, millist koduaias kindlasti teha ei tohiks.
Prahi põletamisel tuleb järgida kindlaid tuleohutusnõudeid. Pildil lõke, millist koduaias kindlasti teha ei tohiks. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Võrumaal Väimelas sai täna ennelõunal vigastada naisterahvas, kes püüdis kustutada kontrolli alt väljunud lõket.


Lõuna-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiige kinnitusel süütas naise tehtud ohutusnõuetele mittevastav lõke ümbritseva kulu. Umbes 30 ruutmeetrile laiunud tulekahju ohustas ka kõrvalasuvat elumaja.

Hooletu lõkkepõletaja summutas ise leeke, kuid sellest süttisid tema riided. Kiirabi toimetas põletushaavu saanud naise haiglasse.

Kell 11.31 Väimelasse Pargi tänavale väljakutse saanud päästjad andsid kannatanu kiirabile üle ning kustutasid kulupõlengu.

Päästetöötajad hoiatavad, et lõkkeaseme ümbrus peab olema puhastatud süttivatest materjalidest. Vastasel juhul levib tuli lõkkest kergesti metsa, taimestikule, turbapinnasele või hoonetele.

Käepärast peavad olema kustutusvahendid, milleks on lõkke suurusele vastav pulberkustuti, suur ämber vett või kasutamisvalmis aiakastmisvoolik. Tulekahju korral helistada hädaabi numbril 112 ning kutsuda abi.

Kulu põletamine on ohtlik ja keelatud. Kulupõlengutes on eelnevatel aastatel hukkunud inimesi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles