Uudisspordiala annab kõikidele võiduvõimaluse

Liisa-Lotta Veiken
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka nii võib SUP-polo treeningu lõpetada. Pildil vasakult Merilyn Rang, Margit Kondra, Markel Pärnsalu ja Markus Purge.
Ka nii võib SUP-polo treeningu lõpetada. Pildil vasakult Merilyn Rang, Margit Kondra, Markel Pärnsalu ja Markus Purge. Foto: Aerulaud.ee

​Võimalus Anne kanalil SUP-polo harrastada on olnud pea poolteist kuud. Väljaku piiritlemise ajal tekkis SUP-polo instruktoril Markel Pärnsalul idee korraldada uuel spordialal ka Eesti meistrivõistlused, mis  peetaksegi tuleval nädalavahetusel.

Pärnsalu sõnul on praeguseks korrapäraselt  SUP-polo treeningutel käijaid kuus kuni kümme, kuid Anne kanalil trenni tegemiseks tuleb instruktoriga enne aeg kokku leppida, sest harjutada ei saa iga päev. 

Esmaspäeval ja kolmapäeval annab Pärnsalu aerulauatrenne Tartus Emajõel Ranna tee 3 juures ja Anne kanalil. Laual tehakse tasakaalu- ja jõuharjutusi ning mõnikord sõidetakse ka niisama. 

Eesti meistrivõistlustel tuleb võistlejatel püsida aerulaual ning samal ajal palli väravasse suunata. 

Pärnsalu rääkis, et huvi SUP-polo vastu on küllaltki suur, näiteks treenivad seal kaks korda nädalas Tartu vangla töötajad ja huvi tunneb ka spordiklubi Suusahullud. «Tartu vangla paneb mitu tiimi välja ja ka Suusahulludest tuleb punt kokku,» lisas ta.

Enne võistlusi on registreerunud tiimidel võimalus osaleda SUB-polo treeningutel poole soodsamalt ja seda on Pärnsalu sõnul ka juba ära kasutatud.  

Võistlusjuhend näeb ette, et tiimis võib olla kolm inimest ning võib olla kaheksa meeste, naiste, noorte ja noorte segavõistkonda. «Praeguse seisuga on 32 tiimi võistlustel ülemine ja 12 alumine piir. Registreerunud tiime on üheksa-kümme ja tahaksin, et igas võistlusklassis oleks vähemalt kolm tiimi,» sõnas Pärnsalu. Ta julgustab kõiki osa võtma, sest ala on üsna uus ja võita võivad kõik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles