Soinaste tänaval alguses veninud remont käib nüüd täistuuridel

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aiandi teelt Nõlvaku bussipeatusse toov kõnnitee on idaringtee ehitamise tõttu üles võetud ja inimestel tuleb bussipeatusse kõndida sõiduteel. Nii Nõlvaku kui ka Mõisavahe tänava kõnniteed on kavas asfaltida septembri esimesel nädalal.
Aiandi teelt Nõlvaku bussipeatusse toov kõnnitee on idaringtee ehitamise tõttu üles võetud ja inimestel tuleb bussipeatusse kõndida sõiduteel. Nii Nõlvaku kui ka Mõisavahe tänava kõnniteed on kavas asfaltida septembri esimesel nädalal. Foto: Margus Ansu

Tee-ehitajad pole Tartus ühelgi suuremal re­­monditaval tä­­naval ajakavast kriitiliselt maha jäänud, kuid siin-seal lükkub töö üleandmine esialgsest tähtajast siiski edasi, tõdes Tartu linnavalitsuse teedeteenistuse juhataja Urmas Mets. 

«Soinaste tänava graafikul hoian ise pingsalt silma peal,» ütles ta. «Seal ei käivitunud töö sellise hooga, nagu eeldasime. Lisaks pole ehitamine puhta põllega töö, sealgi tuli ehitajal peamiselt tehnovõrkudega ette «üllatusi», näiteks gaasitrass või mõni muu toru polnud õigel kõrgusel.» 

Graafiku järgi pidi Soinaste tänaval esimene asfaldikiht maas olema augusti keskel, see töö võetakse käsile aga järgmisel nädalal. «Nüüd on seal hoog üleval, ehitajal on kõik tehnika objektil,» märkis Urmas Mets. «Ei tea, kas nad jõuavad nüüd järele võtta. Aga kui esimene asfaldikiht maha saab, on seal võimalik liiklus osaliselt avada.» 

Lepingu järgi tuleb Soinaste tänavat põhjalikult remontival OÜ-l Roadwest ehitustööd lõpetada 1. oktoobriks, kuu hiljem on lõpptähtaeg.

Haljastustööd tegemata

Puiestee tänaval Roosi ja Jaama tänava vahelisel lõigul on tööd graafikus. «Asfaldibrigaad on seal objektil ega lahku enne, kui töö on tehtud,» kinnitas Urmas Mets eile. 

Narva maantee asfalditakse järgmisel nädalal. Teisel pool jõge Raadi linnaosas on aga toppama jäänud punktipanek Adra, Künni ja Vao remondi lõpetamisele, mille tähtaeg oli 29. juuli. 

«Asfalt on neil tänavatel nüüd küll lõpuks maas, kuid haljastus on tegemata ja objekt üle andmata,» rääkis Urmas Mets. «OÜ Meritus Infra võttis seal enda kohta liiga suure objekti. Otsisime ise lahendust, et keegi neil tänavad ära asfalteeriks. Saatsime ehitajale märgukirja, et iga tähtajast üle läinud päeva eest tuleb linnale maksta 200 eurot.»

Ka Lembitu tänaval pole kõik läinud kava järgi. «Trassiehitajatel on seal liiga kaua läinud,» märkis Urmas Mets. «Äärekivide paigaldamisega on ka probleeme, paigaldajaid on vähe, aga tööd palju.»    

Kuigi ehitaja pole veel esitanud tööde pikendamise taotlust, ei saa Vaksali tänav suure tõenäosusega lepingusse kirjutatud tähtajaks, 12. septembriks valmis. Raudteejaama juurest Näituse tänavani on maas esimene asfaldikiht, valmis pole ka vaksaliesine väljak. «Vaksali tänaval on tähtaja pikendamiseks mõjuvad põhjused,» selgitas Urmas Mets. «Peamine põhjus oli Riia tänavalt tulev sidetrass, mis tuli ettekavandamata tööna allapoole lasta. Ootamatusi oli seal veel teisigi.» 

Eile asfalditi Vaksali tänaval kõnniteed, täna teevad ehitajad sama tööd parklas. Kõik peaks tehtud saama septembri lõpuks. 

Suur asfaltimine

Suurematest töödest, millega autojuhtidel tuleb arvestada, seisab laupäeval ees Riia tänava Lunini ja Ravila tänava vahelise lõigu asfaltimine. Liiklus pannakse kinni, sest tööd teevad korraga kaks asfaldilaoturit.

Kõrvuti tänavate remondiga tehakse uut teemärgistust ja värskendatakse ülekäiguradasid. 

«Ülekäiguradade värvi uuendame jooksvalt, nagu ilm lubab,» ütles Tartu linnavalitsuse liikluskorraldusteenistuse alalise liikluskorralduse peaspetsialist Ahto Meho. «Oleme enam-vähem graafikus võrreldes eelmiste aastatega. Ülekäigurajad peaksid olema värske värviga üle käidud. Kui kuskil on see veel tegemata, oleme info eest tänulikud.» 

Soinaste tänava remont on ajakavast paar nädalat maha jäänud. Esimese asfaldikihi peaks see tänav saama tuleval nädalal.
Soinaste tänava remont on ajakavast paar nädalat maha jäänud. Esimese asfaldikihi peaks see tänav saama tuleval nädalal. Foto: Margus Ansu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles