Sõiduauto laaduri haarade otsa ajanud mees: see oli võla katteks ja kõik oli kokku lepitud (4)

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmaspäeval nähti Ravila tänaval sõitmas laadurit, sõiduauto haarade otsas.
Esmaspäeval nähti Ravila tänaval sõitmas laadurit, sõiduauto haarade otsas. Foto: Kaader videost

Esmaspäeval üllatas Ravila ja Betooni tänava kandis liikunud inimesi kollane laadurtõstuk, mille haarade ehk kahvli otsa oli aetud sõiduauto. Laadurit üritas omakorda takistada sinine väikebuss, kusjuures kogu tegevus toimus suuremalt jaolt vastassuunavööndis. Ühel hetkel prantsatas auto haarade otsast maha ning jäi külje peal sõiduteele lamama.

Kuigi asjaolude selgitamiseks on algatatud kriminaalmenetlus vargust käsitleva paragrahvi alusel, siis päris nii ühene see lugu ei ole. Nimelt väitis laaduri roolis olnud ettevõtja Lembit Krindal, et ajas kõnealuse Volkswagen Golfi haarade otsa kokku lepitult, võla katteks.

Ootamatu tagaajamine

Golfi omanik oli Krindali kunagine äripartner Jaanek Kään, kellega pisut vähem kui aasta eest mitte just kõige sõbralikumal moel koostöö lõpetati.

Lõpetati ka igasugune suhtlemine, kuid 13. augusti hilisõhtul süüdati Ringtee parklas kaks Krindali ettevõttele kuulunud autot. Tule said kohale saabunud päästjad siiski kontrolli alla ja õnneks masinad väga hullult kannatada ei saanud.

Süütamine ning sel ajal masina juures askeldanud kodanik jäi aga turvakaamera videole. Tema nägu polnud küll tuvastatav, kuid kehakuju ja kõnnaku eripärade põhjal arvasid Krindal ja tema töökaaslased ära tundvat just Kääni.

Loo avalikuks saamise järel olevat Kään Krindalile helistanud ja heitnud endisele äripartnerile ette, et teda selle teoga seostatakse. «Ta otseselt süütamist üles ei tunnistanud, kuid ütles, et on valmis asja ära klaarima, ning pakkuski võla esimese osa katteks oma Golfi. Ta ütles, et viigu ma auto ise ära, tema on iga päev Ravila tänaval tööl. 

Ütlesin talle, et 21. augustil saan laaduri ja toimetan auto sellega vanametalli kokkuostu – selle väärtus on paarsada eurot, mis ma sellega ikka peale hakkan. Kuna autol puudus kindlustus, siis sõita ma sellega ei soovinud. Tema ütles, et võtmed on ees ja tehniline pass väikse sirmi vahel,» selgitas Krindal.

Vale ja laim?

Niisiis olnud Krindali sõnul kõik kokku lepitud ning auto omaniku ja tolle sõbraga olevat teisaldamise ajal veel sõbralikult lehvitatud. Ent siis, kui laadur nurga taha jõudis, oli alanud tagaajamine, mis päädiski asfaldile prantsatanud sõiduauto ning sündmuspaigale kihutanud politseinikega.

Krindali endine äripartner Kään lükkas aga kõik süüdistused otsustavalt ümber. Tema nägemuse kohaselt oli tegemist ikkagi Krindali kättemaksuga Ringteel põlema süüdatud autode eest. Sellest patust on Kään aga enda sõnul puhas. «Tema arvas, et äkki olen selle süütamisega seotud, kuid ma ei ole sellega seotud,» kinnitas ta.

Esmaspäevane juhtum oli tulnud Käänile väga ootamatult ning tema väitel polnud mingil moel kokku lepitud, et tema sõiduauto sel päeval laaduriga minema viiakse. «See on vale jutt ja laim,» kõlas tema selgitus.

Sõiduauto läheb mahakandmisele ning Kään lubas, et võtab Krindali vastu ette kohtutee.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles