Ööklubi vajus minevikku, kuid tants Atlantises jätkub

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tantsukooli Shaté juhil Krõõt Kivistikul on plaan endisesse restoraniruumi rajada balletisaal. Reedel olid veel restorani lauad-toolid endisel kohal.
Tantsukooli Shaté juhil Krõõt Kivistikul on plaan endisesse restoraniruumi rajada balletisaal. Reedel olid veel restorani lauad-toolid endisel kohal. Foto: Kristjan Teedema

Ööklubi ma siin kindlasti pidama ei hakka, kinnitas tantsukooli Shaté juht Krõõt Kiviste. Tema juhitav tantsukool võttis rendile endise klubihoone Atlantis ruumid ning kuu jooksul peaks kõik Shaté trennirühmad kolima Filosoofi tänavalt Emajõe kaldale.

«Ma arvan, et on täpselt õige aeg uueks hingamiseks sellel legendaarsel majal Tartu kesklinnas,» lisas Kiviste. Endises klubihoones on tantsijatel varasema pinnaga võrreldes viis korda rohkem ruumi.

Esimene Shaté tantsuõpilaste treening peeti Atlantise suurimas konverentsiruumis eelmisel reedel. «Nii suurt tantsusaali minu teada Tartus mujal ei ole,» viitas Krõõt Kiviste veidi enam kui kahesajaruutmeetrisele konverentsisaalile, kus parasjagu peeti hiphopitrenni.

Reedel peeti Atlantise suures konverentsisaalis esimene tantsutrenn, kus neiud õppisid Sloveeniast pärit Matic Zadraveci juhendamisel hiphoppi.
Reedel peeti Atlantise suures konverentsisaalis esimene tantsutrenn, kus neiud õppisid Sloveeniast pärit Matic Zadraveci juhendamisel hiphoppi. Foto: Kristjan Teedema

Restoranist balletisaaliks

Et hoonel on uus rentnik olnud vaid paar nädalat, meenutab maja sisustus praegugi rohkem ööklubi kui tantsukooli. Veidi võidunud väljanägemisega põrand on endasse aastaid mitmesuguseid märjukesi imanud, sellest ka väsinud ja kulunud välimus. 

Restoranis olid lauad-toolid veel paigas, laudadel olid linad peal ning Atlantise kandvad menüüd koos tantsukooli dokumendikaustadega kõrvuti lauanurgal rivis. Köögis seisis pliidil pann nii, nagu oleks sellel veel samal hommikul muna praetud.

«Restoraniruumi on plaan teha balletisaal,» rääkis Krõõt Kiviste. «Lauad-toolid viime ära ja akna äärde tuleb stange. Siin on ka valge klaver, seega on see lausa ideaalne koht balletisaaliks.» 

Siiski kavatseb ta hoida laoruumis alles mõned lauad ja toolid, et endises restoranisaalis saaks vajaduse korral erapidusid korraldada. 

«Varateismelised, kes enam mängutoas sünnipäeva pidada ei soovi, saaksid seda teha siin,» tutvustas Krõõt Kiviste plaane endise restorani ruumidega. «Saame kokku panna näiteks moesõu, plaan on tööle panna ka fotostuudio, mida siis samuti saab sünnipäevapidudel kasutada.»

Oodatakse kohvikupidajat

Võrreldes eelmiste kohtadega on tantsukoolil nüüd ruumi palju rohkem. Seetõttu tuleb Atlantise majas üsna palju ümber ehitada. Esialgu tehakse trenni vaid teisel korrusel, konverentsisaalides ja restoraniruumis. 

Endises laos teevad töömehed juba usinalt remonti. «Et siin pole aknaid, siis siia sumedasse härmarasse rajame ruumi jooga ja pilatese jaoks,» rääkis Krõõt Kiviste.

Klubiruumiga on tal oma plaan. «Kuna siin on kõrged laed, siis saaks siin teha õhuakrobaatika tunde. Meil on juhendaja Saksamaalt juba olemas,» lisas tantsukooli juht.

Teiseks saab esimese korruse tantsuruumi ümber ehitada black box’i tüüpi saaliks. «Selles saalis ei pea toimuma vaid tantsuetendused. Olen avatud igasuguseks koostööks. Siin saaks anda ka muid etendusi, õppida tantsuvideote ja -fotode tegemist,» märkis Krõõt Kiviste.

Veel ootab tantsukoolijuht mõnd head toitlustusettevõtjat, kes seaks endise Star Cafe ruumides sisse kohviku. «Ma ise ei hakka kedagi sinna ekstra otsima. Usun, et õige inimene leiab ise tee minuni,» lisas ta. Kohvik peaks töötama samal ajal kui tantsukool, trennist lapsi ootavad lapsevanemad saaksid seal aega parajaks teha.

Ruumi ja ka unistusi on tantsukooli juhil palju, kuid iga asi omal ajal. Krõõt Kiviste on suurte unistuste tuules siiski realist ning loodab kogu maja ruumid tantsukooli tarvis töösse rakendada järgmise aasta suve alguseks. Praegu on Shaté tantsukoolis üle 550 õpilase ning nüüd, mil ruumi rohkem, on sügisest ka õpilasi rohkem, üle kuuesaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles