Video: vaata, millest kõneles muusik Eeva Talsi taasiseseisvuspäeval

Johannes Voltri
, Tartu Postimehe suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärimusmuusik ning ansambli Curly Strings laulja Eeva Talsi tõdes täna Tartus peetud taasiseseisvumispäeva tseremoonial, et emakeeles laulda on väärtus omaette ning võib avada uksi ka laias maailmas.

Pärimusmuusik, Elleri kooli õppejõud ning ansambli Curly Strings laulja Eeva Talsi rääkis Tartus Vabadussõja ausamba juures peetud kõnes pärimusmuusikast, õpetamisest ja noortest. 

«Mul on hea meel, et pärimusmuusika populaarsus on kasvamas, ka noorte seas,» sõnas ta.

Kalevipoja kuju juures pidasid kõned ka Tartu linnapea Urmas Klaas, kultuuriajakirja Akadeemia peatoimetaja Toomas Kiho ning Tartu Maarja kiriku õpetaja Joona Toivanen.

Muusikalise poole eest kandsid hoolt Tartu Noortekoor Riho Leppoja juhatamisel ning puhkpilliorkester Tartu, mida juhatas Margus Kasemaa. Esitusele tulid Ester Mägi «Viru lauliku mõtted», Enn Võrgu «Eesti lipp», ning Veljo Tormise «Kui mina alles noor veel olin» ning «Vaikne kena kohakene».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles