Tartu õpilased naasid teatrifestivalilt laureaatidena

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auli Auväärt
Auli Auväärt Foto: Margus Ansu

«Ma ütleksin, et nad on tõesti juba üsna näitlejameisterlikud. Harrastusteatri mõttes,» kiitis Auli Auväärt oma õpilasi, kes said kooliteatrite festivalil oma vanuserühmas laureaaditiitli.


Altermanni näitemängustuudio nime all juba 5-6 aastat koos käinud rühm ei osutunud küll võitjaks, kuid olla üle Eesti üks neljast paremast (lisaks võitjale jagati kolm laureaaditiitlit) on siiski suur asi. «Meil endal on küll hea tunne,» kinnitas Auväärt.

Lisarõõmu tõi Tartu Raatuse gümnaasiumi 9. klassi õpilasele Avely Pütsepale antud parima naisnäitleja auhind nõia rolli eest.

Auli Auväärt rääkis, et Tartu eelvoorus Sadamateatris oli küll rohkem kiidetud üht teist neiut, kuid Avely Pütsepa roll oli vahepeal veel küpsenud ning tal tuli kõik väga hästi välja.

6.–10. klassi õpilastest koosnev rühm tõi lavale inglise ülipopulaarse kirjaniku Terry Pratchetti Kettamaailma loo «Õed nõiduses». Valmis näidendit neil ei olnud, kõik sündis proovides ja käigu pealt.

«Ma lähen näiteringi tundi, annan neile etüüdi teemad ja pärast paneme need etüüdid järjekorda. Dramatiseering sünnibki meil proovides kohapeal, seda ma enne valmis ei kirjuta,» selgitas juhendaja.

Konkurentide tase on Auväärti sõnul igal aastal järjest tõusnud. Kõik etendused, mida õnnestus kahe päeva jooksul näha, olid põnevad ja kaasakiskuvad.

Altermanni teine rühm, tudengite näitemängutrupp, on samuti olnud edukas. Tudengite teatrifestivalil, kus laureaaditiitleid ei jagata ja otsustajaks on ainult vaatajad, tõusid nad juba teist aastat järjest publiku lemmikuks.

Kooliteater
• Keskmise vanuseastme finaal oli Põlvas 15. ja 16. aprillil.
• Osales 18 truppi üle Eesti.
• Grand prix’ sai Viimsi keskkooli näitetrupp Eksperiment, laureaatideks valis žürii Altermanni näitestuudio, Rakvere reaalgümnaasiumi Karla ja Vaida põhikooli näiteringi Kilplased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles