Kallaste kavandab randa puhkeala

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kallaste sadam.
Kallaste sadam. Foto: Ove Maidla

Kallaste rahval on selle kuu lõpuni võimalik sõna sekka öelda Peipsi kaldale kavandatava puhkeala tulevase näo ja teo teemal.


Kallaste linnavalitsus algatas detailplaneeringu, et rajada Tööstuse 1 ja Võidu 119 kinnistute ning Võidu ja Liiva tänava ja Peipsi järve vahele jäävale ligi 3,3-hektarilisele maale puhkeala.

Sinna on kavas teha juurdepääsuteed, kaheksakohaline karavaniparkla ja seda teenindav hoone, parkla, võrkpalliplats, mänguväljak, puhkeala teenindav hoone ja vaatlustorn. Sadama paadikanali äärde tulevad ujuvkaid, statsionaarne kai ja slipp paatide vettelaskmiseks.

Puhkeala soovivad rajada Kallaste linnavalitsus ja kohalik ettevõte AS Kallaste Kalur koostöös riigiga. «See ei ole odav lõbu,» tunnistas Kallaste linnapea Viktor Nukka. «Aga me soovime seda ala väärtustada. Linn oma rahaga seda teha ei jaksa, kuid euroliidu struktuurifondide toetuste abil on see võimalik.»

Detailplaneeringuga saab  tutvuda 28. aprillini Kallaste linnavalitsuses tööpäeviti kell 8–15.30. Avalik arutelu korraldatakse samas 2. mail kell 15. «Kiirelt see puhkeala ei teki,» märkis linnapea. «Praegu ootame ettepanekuid ja siis vajaduse korral korrigeerime puhkeala. Alles siis saame rohkem tegutsema hakata.»

Sel aastal soovib Kallaste linn ehitada puhkealale juurdepääsutee ja leida raha ala projekteerimiseks. «Järkude kaupa jõuame puhkeala välja arendada,» kinnitas Viktor Nukka. «Seda tulebki teha, sest volikogu on selle koha rajamise heaks kiitnud.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles